151113

Under största delen av året har Cragganmore befunnit sig på Lövsta Stuteri där Angelica jobbar. Utvecklingen har gått mycket fint och de har tävlat litegrann från LB där de segrade överlägset till Msv B där de fick till fina rundor. Snart kommer han hem igen då Angelica för tredje året åker till Florida med Tinne och hästarna.

Happinesse är dräktig med Dante Weltino och vi håller tummarna för en frisk och fin fölunge under våren!

Top Notch skulle ha gått fyraårskval med Malin Rinné men då vi inte riktigt tyckte han levde upp till förväntningarna valde vi att stanna hemma. Jag hoppas att han kommer blomma ut så småningom, hans morbror Cragganmore har ju också varit ganska sen i kroppen.

Britannia har i kombination med min graviditet och en inflammerad karpaltunnel fått tagit det lugnt stor del av året. Vi hoppas komma tillbaka 2016 starkare än någonsin!

150906

Detta året har vi lyst med vår frånvaro på tävlingsbanorna och anledningen till det är att vi blivit tvåbarnsföräldrar. Den 6 augusti föddes vår andra son. 3625 g ren perfektion! Lycka!!

150119

www.kalmarryttarallians.se

ÅRETS HÄSTRYTTARE DRESSYR

Skall under året ha presterat framstående tävlingsresultat, gjort en remarkabel enskild prestation eller utmärkt sig genom en anmärkningsvärd utveckling under året (uppnådda championatspoäng kan fälla utslag vid jämförelse mellan ryttare).

EMMELIE KARLSSON

"Emmelie har under året etablerat sig som svårklass ryttare genom ett flertal starter i Grand Prix med goda resultat. Hon har tävlat i hela södra Sverige mot den högsta eliten i dressyr. Emmelie är till 2015 uttagen i till ridsportförbundets C-trupp i dressyr med sin Britannia."

  

 

140913

Cragganmore har tävlingsdebuterat i LB:2. Det blev seger på 67,66% och omdömet "Fantastisk häst som behöver bli lite starkare och jämnare i sin bjudning".

 

140918

Vår fantastiska Differenze har dött i kolik under sin vistelse på djursjukhus. Han stod där efter att ha fått en fraktur på ulna efter troligen en spark i hagen. Mycket ledsamt och vi sörjer honom något enormt.

 140831

  

 

Våra fantastiska föl mönstrades den 24 aug. Differenze e Firenze-Don Romantic erhöll hela 26,5 p (7,5 9 9 på gångarterna) och blev därmed Norra Kalmar läns högst bedömda fölunge. Jag är så otroligt glad över denna underbara häst!

Top Score erhöll 24 p vilket också är mycket bra. Hon fick 7,5 8,5 8,5 på gångarterna. Mycket roligt!.  

140817

Här kommer lite bilder från tävlingar, vardagsträningar, Lussanträningar och så på fölen! En bild säger mer än tusen ord sägs det ju...

  

Differenze f 11 juli e Firenze-Don Romantic

 

Britannia och jag kommer trea i Intermediare II i Lahom på nästan 67%! I GP var vi ett poäng utanför placering. Likaså helgen efter på Öland var vi första utanför placering.

 

Top Score 10 v och hennes morbror Cragganmore tränar på utebanan!

  

Mer Cragganmore och Differenze. Två riktigt snygga grabbar tycker jag!!

 

Britt och jag på Lussan-träning!                                   

 

140703 

​Sedan sist har vi satt personbästa i Grand Prix! Inga superpoäng men för oss är det fantastiskt bra. På midsommartävlingarna i Everlöv hade vi 64,8%!! Inga direkta missar men lite bristande styrka här och där. Vi jobbar på det! Dagen innan red Vi Intermediare IB och gjorde ett bra program tills vi kom till bytena i varje. Tyvärr blev det totalt missförstånd så procenten dalade rejält. Dock ändå strax över 64% som slutresultat. Mycket nöjd!! 

Några veckor innan det var vi på Nationaldagstävlingarna på Strömsholm. En fantastisk tävlingsplats och bara att få komma till start där är jättekul. Vi presterade även bra i både Intermediare II och GP så jag var mer än nöjd då vi åkte hem. I Int II var vi precis utanför placering och i GP hade vi 64%. Jag lever mitt i mitt livs drömmars mål just nu! Så tacksam för varje dag jag får med Britt!

Den 28 maj föddes Toplines föl. Det blev ett vackert tecknat sto som har visat sig kunna röra sig riktigt bra. Hon heter Top Score och är e Luxus CML. Igår kväll, den 2 juli föddes Differenze, Happinesses föl. Det blev en underbar hingst med stor utstrålning. 

Topline är såld till västkusten och är just nu på seminering. Det blir Luxus CML även i år. Happinesse kommer att gå tom för att kunna semineras nästa vår istället.

 140519

Björbäck gick mycket bättre än vad jag någonsin vågat tro! I lördags var vi placerade i Intermediare II på 65,8%. Så otroligt roligt! Brittan var fin och vi hade inga egentliga missar, lite styrka fattas här och där.  Superskoj!

Igår red jag Grand Prix och det var lika häftigt denna gång! Tyvärr var Britt alldeles för trött för att orka visa vad hon går för men ändå gör hon ett bra program. Vi klarade saxen, ettorna, okej piaff och passager. Det var bara sista medellinjen som det blev ordentligt soppatorsk. Där blev det inte mycket till piaff men jag är såå glad för henne och nöjd med vår prestation! Det är ju ändå GP!! 62,5% fick vi, hela 64% av en domare faktiskt! Synd att SM gick förra helgen för nu är vi färdigkvalade! :)

140430

GRAND PRIX-DEBUTEN ÄR GJORD! 

I helgen var vi på de nationella tävlingarna i Lidköping. I lördags debuterade vi Intermediare II som är en lättare GP kan man säga. Jag hade en bra känsla och fick fick ihop hela 65%. 

På söndagen var det dags. GP-debut. Något jag drömt om sedan jag var barn. Britt kändes aningen trött men gjorde ändå verkligen så gott hon kunde. Piloten red dåligt in i första piaffen vilket resulterade i en levad...inga extrapoäng för det tyvärr.... Efter det kom jag även av mig lite och red samma skrittväg som i Int II...minuspoäng för fel väg dessutom. Så detta medförde att procenten rasade ner en bra bit men vi slutade ändå på 62% och det är jag otroligt nöjd med! Vilken helg!!! Jag fick nypa mig i armen flera gånger och berättade om och om för Brittan vilken fantastisk häst hon är. Det är ju inte alla som kommer ända till GP hur man än försöker och med tanke på alla käppar i hjulen som vi haft så blir jag nästan sentimental. :) Älskade häst!

Nu ska vi träna halter....för det har vi visst missat i all piaff, passage och byten i varjeträning! Nästa tävling blir fina Björbäck!

140410

Det var länge sedan jag uppdaterade här! Underbart att våren kommit! Jag ser verkligen fram emot den här säsongen. Tanken var att Britannia och jag skulle debuterat Grand Prix för två veckor sedan men tyvärr satte hovtrassel käppar i hjulet så vi fick stryka oss. Nu är hon på benen igen så vi hoppas komma till start så småningom. Fantastiskt roligt! Den dagen ska jag bara njuta. Vilken dröm!

På vår Youtube sida kan du se lite videoklipp på henne!

 

Top Notch är inriden och jag är än så länge så nöjd med honom. Han ger en riktigt härlig känsla och rör sig riktigt bra! Här är en kort ridfilm! https://www.youtube.com/watch?v=uw1yx5YYRdM&list=UU4pFlT1-YPVmfaF3VwAOI5Q

Euphoria är såld till en satsande familj i Jönköpingstrakten. Hon kommer få det jättebra och de har fått en fantastisk häst. Det lovar jag! Ibland tar det verkligen emot att sälja men man måste. Just nu har jag även vårt avelssto Happinesse till salu, vårt andra avelssto Topline såldes för några veckor sedan men åker inte förrän efter beräknad fölning i maj. Det är två otroligt fina ston men jag har inte tid eller pengar att satsa på både tävling och avel. 

Vi har ytterligare en treåring som förbereds inför treårstest. Det är Chill Out HW e Chirlon-Napoleon. Han ägs av Helena Wall. Det är en svart kille med bra gångarter och mycket utstrålning. Han är till salu!

 

 

131230

Idag hurrar vi för vår Angelica som fyller 25 år! Grattis kära syster, vi saknar dig! Men vad vi förstår går det definitivt ingen nöd på dig på andra sidan Atlanten och Lövsta south.

Vi vill även tacka alla kunder och vänner för 2013 och önska Er ett fantastiskt 2014! 


131126

I helgen har Britt och jag varit på Sofia Möllers superfina anläggning i Linköping och tränat för Lussan. Det var verkligen välbehövligt men vi fick ändå massor med beröm och jag är så otroligt glad för Britannia. Det hon presterar nu trodde jag inte ens var möjligt för ett år sedan. Vi red delar ur Grand Prix för första gången och det gick över förväntan! Så underbart!

Film passage-piaff

Film 15 i varje

131111

Våra avelsston Topline f 07 e Tip Top-Gaugain de Lully och Happinesse f 10 e Don Romantic-Figaro R har idag konstaterats dräktiga på ca 135 och 90 dygn. Topline är dräktig med Luxus CML och Happy med Firenze. Så spännande! 

131106

Idag har vår tandläkare Jan Hagström varit hos oss och tagit hand om hästarnas munnar. Det är så skönt att ha en så bra tandläkare som man kan lita på till 110%. Stort tack Janne!

131105

Film på Britannia

131103

Idag packade Britt och jag med oss tävlingskläderna och Mirjam för att rida en Intermediare IB i Enköping. Detta skulle bli vår andra start på denna nivå och målet var att inte blir för passiv men även försöka ha is i magen i piafferna. Britt kändes mjuk och fin på framridningen och var väldigt avspänd inne på banan. Jag lyckades med mitt mål och var nöjd med ritten då vi skrittade ut från banan. När poängen kom blev jag ÖVERLYCKLIG!! 66,2 % och för tillfället tvåa i klassen. Helt otroligt roligt! Vilken dröm!!!

Slutresultatet blev att Mads Hendeliowitz/Jimmie Choo Seq vann före Clara Espinosa/Welton Five. Trea blev finaste, underbaraste Brittan och jag och fyra blev Sofia Möller/Lotus! Gissa om jag kommer sova gott i natt!!! 

Britts och min tävlingssäsong blev kort men bättre än jag vågat drömma om. Nu full vinterladdning mot våren 2014 och start i Grand Prix!

 

131024

Just nu har vi fyra hästar i stallet  för utbildning/försäljning, utöver våra egna. Det är Mango f 08 e First Wish-Rubignon, Wish me luck f 08 e First Wish-Maraton, Calmando f 09 e Channon-Warsteiner och Rhodos.

131021

Hoppas ni följer oss på vår facebooksida, Frödinge Dressyr! :)

131020

Britt och jag har äntligen gjort vår debut i Intermediare IB. Det kändes riktigt bra på framridningen och inne på banan gjorde vi så gott vi kunde. Jag blev lite väl passiv i passage-piaffdelen men för övrigt så tycker jag att jag red bra. Klarade saxen och bytena i varje! Vi fick 62% och hamnade i mitten av startfältet vilket jag är jättenöjd med. 62% innebär även att vi är kvalade för Grand Prix! Hur häftigt som helst! I vinter ska vi träna!!

I Intermediare I dagen efter var nog Britt lite trött i kroppen och jag fick rida med lite väl mycket gas vilket gör att intrycket blir lite hastigt och spänt. Hon var ändå väldigt duktig och vi fick 65,4% och det räckte till en fjärdeplats! Mycket roligt! 

130928

Britt och jag har fått tävla igen!! Efter en tuff sommar med olika problem så kom vi äntligen iväg till de nationella tävlingarna i Ljungby. 64,9% i Intermediare I och precis utanför placering. Vi är på g! :)

130910

Cragganmore har idag belönats med gångartsdiplom på kvalitetstävlan i Vreta. Han fick totalpoängen 7,92 (8 7,5 8,5 7,5 8 8 8) och skötte sig exemplariskt!

130901

Under sommaren har Astrocruiser HW, Don Coelho och Marlon fått nya ägare. Vi önskar dem lycka till med dessa fina hästar! Topline har tyvärr fått ändra karriär och har nu hamnat i avelsboxen. Hon har en gammal sparkskada som gör att hon inte kan använda sitt högra bakben som hon ska. Hon är dräktig med Luxus CML och vi är trots allt glada att hon är ett fantastiskt fint sto. Happinesse är dräktig med Firenze. Spännande!!!

130506

Astrocruiser HW och Expensive har idag genomfört sina treårstest. De skötte sig mycket bra och fick hela 8-9 och 8-8 på ridprovet!

130223

Grattis finaste Oskar!

120826

Euphoria fick idag 888777 p och klass I på fölmönstringen i Vreta. 

120819

Britannia 2a i Msv A:1 (67,5%) och 9a i St George (65%) på Eriksbergs slott.

120729

Britannia 2a i Msv A:1 och St George med 68% på de nationella tävlingarna i Laholm.

120506

Cragganmore fick 886888 idag på treårstestet. Superfin häst! :)

120401

Euphoria är född!

120223

Oskar är född! :)

111124

Angelica och Uffe har varit ute på tävlingsbanan och det resulterade i överlägsen vinst i LA:3 på 70,6%. Så duktiga!  Idag har de även gjort sin första serie med byten i vart tredje prickfritt! Jag är sååå stolt ägare, syster och tränare!

För övrigt så har Britt hunnit med ytterligare ett återbesök och allt ser fortfarande bra ut och hon rids nu i alla gångarter!

Topline är under igångsättning efter sin mammaledighet och hon är en fröjd för ögat. Längtar så tills i vår då jag får rida mina fina hästar igen. Chamonix är fortfarande inte såld vilket är otroligt förvånande. Det är en helt underbar häst. Denna vecka har hon dessutom fått hoppa vattenmatta och murdelar och det klarade hon galant. Gångartsmässigt blir hon bättre och bättre för varje dag. Det är verkligen en blivande stjärna! Hade jag inte behövt tänka på ekonomi och tid hade hon definitivt fått stanna hos oss och gått fem och sexårschampionat.

111012

Nu är hösten verkligen här! Tiden går så otroligt fort. Alla träningshästar är nu hemskickade då Joakim och jag ska ha barn i februari. Det är otroligt annorlunda men spännande.

Fridoline reds in utan bekymmer och är nu hemma och tar det lugnt. Blir hon inte såld är planen att hon kommer tillbaka i vår och visas på treårstestet. Cragganmore är också riden i alla gångarter men ligger lite efter då han fick vila efter ett tandläkarbesök. Han är hur som fantastiskt duktig och jag är en mycket stolt ägare till en mycket fin häst!

Burberrie gjorde sitt treårstest i Nybro men var för dagen väldigt spänd och blev därför matt. Lite synd med tanke på hur fin hon egentligen är men så är det med unga, känsliga hästar. Hon fick som 46 p som gångartstalang, 44 p som hopptalang.

Britannia har varit på ytterligare ett återbesök och även då såg allt fint ut så hon har fått börja trava lite nu. Helt underbart! Jag vågade nog aldrig tro att det skulle bli bra men nu pekar allt åt att hon blir helt återställd. Fantastisk! På sätt och vis så har ju detta året varit ett otroligt bra år, även om det verkligen varit en berg och dal bana. Det såg ju verkligen inte så ljust ut för Uffe heller i våras. Det var nog ingen som trodde han skulle repa sig efter sin gaffelbands/ligamentskada men det gjorde han! Han kan numera även titulera sig som Smålandsmästare då vi vann DM för några helger sedan. Helgen innan vann han dessutom en Msv B:3. Det bästa är att han är mycket mer avspänd inne på banan nu....så snart, snart kanske vi kan få på kandaret och avancera. Han är verkligen jätteduktig hemma och kan göra bytesserier i ner i vartannat och fina piruetter. Vi har även prövat att trampa lite vilket inte var så svårt. Han har så lätt för allt svårt! Först ska Angelica rida och tävla honom litegrann och jag ska bli mamma (helknasig tanke) sen är vi på g till vårsäsongen hoppas jag!

Lite filmer på hästarna

110825

Nu är Soraya HW såld till Therese Bornström i Västervik. Vi önskar henne all lycka med denna lilla pärla!

Burberrie och Lilleman rids för fullt nu och de sköter sig mycket bra. Roligt! De löshoppar också bra. Man ska ju inte ha fördomar men jag hade ingen tidigare erfarenhet av haflingers och höll på att tappa hakan då Lilleman tog sitt första språng. Kanske en riktig hopponny!!? Ragge och Fridoline är sadeltama och longeras med sadel och träns. De är duktiga även om vi har en bra bit kvar innan de ska få ryttare på ryggen! Skynda långsamt!

 

110812

Top Notch fölmönstrades igår och erhöll hela 49 p trots sin unga ålder. Han fick 888799 och fick även omdömet "jag brukar inte säga att fölen är söta, för det är de ju alla, men denna är verkligen söt". Lille plutten

Stallet är nu fullt igen och just nu har vi förutom våra egna fem + Top Notch (fast han bor ju med mamma) en tvååring som ska gå treårstest i maj. Det är Fridoline SPO, helsyster med Charleston SPO. Vi har även Soraya som är tre år och till salu. Detta är verkligen en fantastisk häst. Vilket temperament och vilken ridbarhet. Sen har vi även Lilleman, en haflingervalack som ska ridas in och Burberrie som ska gå sitt treårstest i september!

110826

Oj vad länge sedan det var jag uppdaterade hemsidan. Ledsen för det! Tanken är att den ska få en ordentlig uppfräschning, kanske eventuellt en helt ny ”look”, bilderna ska bytas ut osv, så därför har jag inte tagit tag i det hela. Men eftersom jag inte kan bestämma mig så får jag nog helt enkelt ta och uppdatera!

 

Mycket har hänt sedan sist…jag hoppas ni har kunnat följa oss på Facebook där jag har en sida.

Brittan och jag placerade oss bra i maj. På Ryttarstadion i Stockholm var vi tvåa i St George på 69% (film finns här) och trea i Intermediere I på 67% (film finns här). Vi var även och tränade på Lövsta och för Lussan. Britt var fantastiskt duktig och piaffen började arta sig riktigt väl. Likaså bytena i varje!

Därefter händer det som bara inte får hända, Britt kommer in från hagen på tre ben. Hos Jonas visar det sig att hon fått en fraktur i skenbenet. Hon har nu haft boxvila i åtta veckor och ska stå ytterligare fyra. Hon är på gott humör och mår bra vilket känns otroligt skönt. Nu hoppas vi bara att benet läker som det ska och inga komplikationer uppstår.

 

Uffes senskada har läkt så han är under långsam igångsättning. Han känns efter omständigheterna bra och vi räknar med att han ska tävlas litegrann senare i höst.

 

 

Treårstestet gick bra och framförallt på grund av all hjälp jag fick av alla! Ni vet vilka ni är och ni är guld värda!

Vi visade totalt åtta hästar och alla skötte sig mycket bra men bäst gick det för Charleston SPO och I wish and believe som blev hopp respektive gångartssegrare, 51p för Charleston och 49 p för I wish and believe. Challe fick dessutom 47 p som gångartstalang, 9 på typ och huvud, hals och bål. Bellis blev klass 1 som hopptalang. Även Katixi fick ett gångartsdiplom, 47p och blev klass 1 som hopptalang. Alexia och Quixtep blev klass 1 som gångartstalanger.

Alla gjorde också mycket fina ridprov och fick många lovord. Där visade även de som kanske inte lyckats så bra på själva visningen att de definitivt är hästar att räkna med inför framtiden, som tex Molly Malone CML.

Filmer på hästarna finns här!

 

Den 11 juli fick Topline sitt föl! Det blev en brun hingst som heter Top Notch. Han är fantastiskt söt och go och dessutom väldigt vacker! Vi är mycket glada och nöjda. Topline ska vara mammaledig i kombination med lite lättare jobb för att sedan matchas inför fyraårschampionatet 2012.

Spännande att se vad lillasyster Latour levererar nästa år. Även hon är dräktig med Zuidenwind. Beräknad fölning är 9 mars.

 

110419

Tävlingssäsongen är i full gång och Brittan och jag har presterat helt okej. Egentligen bra med tanke på konkurrens och svårighetsgrad men jag har inte känt mig helt nöjd då jag haft problem med galopparbetet. I Åstorp gick hon på runt 70% i travdelen men galoppen drog ned mycket i alla klasser och vi hamnade mellan 63 och 66%. Där red vi Individuella mästerskapsprogrammet för UR, George och Intermediare I. Likaså nu i helgen då vi var i Lidköping. I helgen var hon överlag bättre än Åstorp men det kändes lite hopplöst efter George och mästerskapsprogrammet där vi fått 66% i båda och galoppen var det som drog ner. Syster Angelica och jag slog våra kloka huvuden ihop och funderade....och ändrade. Sista dagen blev vi trea i Intermediare I på 67%. Skönt med lite lön för mödan! :) Britt var iallafall väldigt duktig hela helgen och gjorde precis som matte ville. Nu gäller det att matte lär sig göra rätt också så kommer det nog bli kalas!

Uffe har varit på ett återbesök som såg aningen bättre ut men långt ifrån bra. Jag hoppas... Sådana hästar som han växer ju verkligen inte på träd och det känns som jag aldrig kommer hitta något liknande igen. Ridkänslan han ger och lättheten för allt svårt gör honom så fantastisk. Sen har busen sina svaga sidor också men vem har inte det!?

Treåringarna jobbar på och nu är det mindre än två veckor kvar till treårstestet. Jag är nervös för hur jag ska orka prestera max med så många hästar (åtta stycken) men genrepet fungerade bra så jag tror det ska gå. Jag kommer få hjälp med ridproven så jag inte behöver göra alla själv vilket känns skönt. Alla är väldigt duktiga iallafall och det ska bli spännande att se resultatet! Jag har flera som jag är säker på kommer bli riktigt fina tävlingshästar men det är ju inte alltid säkert de får bra på treårstest för det. Vi hoppas på det bästa!!

110312

Livet är en berg och dalbana. Uffe står skadad och denna tävlingssäsong kommer definitivt redan vara över för hans del. Tyvärr vet jag inte ens om det kommer bli bra överhuvudtaget. Det är så fruktansvärt tråkigt. Han har ju haft ryggproblem sedan liten men vi har ju långsamt försökt bygga upp honom vilket ändå har fungerat ganska bra med tanke på hans problem och nu med hans ålder och utbildningståndpunkt. Kanske något jag ska vara stolt över att jag lyckats med. Jag trodde vi kommit över den mest kritiska biten och så börjar det strula igen. Jag åkte iväg och kollade upp honom på Husaby. Henrik som haft hand om hans rygg sedan han var yngre hittade nu gaffelband och ligamentskador på det bakbenet som alltid varit sämst. Så nu står jag med en häst med ryggproblem (som måste jobba för att hållas igång) som måste stå på box väldigt länge. Kombinationen känns inget vidare. Älskade häst!

Happinesse kota läker sakta med säkert. Vi har dock kvar stelheten i den men vi jobbar på för att försöka mjuka upp henne så gott det går. Inte nog med dessa två tråkiga saker så har Tora dessutom vrickat sig i snön så treårstestet är inställt för hennes del och jag gjorde en drastisk ändring i min plan på väg hem från veterinären. Jag som inte skulle betäcka något mer lämnade henne på seminstation. Kan nog vara värdefullt med ett bra dräktigt Mastersto iallafall. Det blir aldrig som man tänkt sig, den saken är säker!

Brittan jobbar på iallafall och jag är glad för varje dag jag får rida. Man får nog helt enkelt tänka så. Det är så skört det här med hästar. Hon startade en St George för några veckor sen men hennes hjärnspöken gjorde att poängen blev mycket sämre än vad vi "borde" prestera. Domaren var helt enkelt livsfarlig. Hon borde inte bry sig men Britt är som Britt är. ;) Hon har ju faktiskt inte tävlat jättemycket i sitt liv.

Alla treåringar är nu inridna, förutom Challe som fick åka till tandläkaren. Men jag har suttit på honom så jag hoppas det ska gå bra ändå. Det närmar sig!

Nästa vecka blir det Tinneträning. Hon har ju grävt guld i USA hela vintern men kommer äntligen hem igen. Behövs!!!!

110202

Wooohoooo! Äntligen känns det som de där bytena i varje börjar lossna. Klarade 12 på Brittan igår och idag! Underbart! Nu måste vi träna piaff. SPÄNNANDE!!! :) Uffe är också duktig och gör alla St George rörelser riktigt bra. Nu gäller det att få ihop allt så jag klarar att rida ett program utan större misstag. Lite mer styrka för Uffes del och timing för min del så är vi nog i mål. För den gången iallafall. ;)

För övrigt så är stallet fyllt av treåringar. Första gänget är inridna och vilar, det är Latour, Katixi, Jamaro af Lida och Molly Malone. Nästa på tur är Landtina Alexia, I Wish and Believe, Soraya och Charlestone. Alla är jättefina! Det blir ett hektiskt men roligt treårstest!

Tzantali är såld, det är med väldigt blandade känslor. Min fina, fina häst ska vara avelssto i Skåne. Då jag känner att jag varken har tid eller råd att både tävla, träna och avla så har jag tagit beslutet att sluta med aveln. Eftersom jag har så fantastiskt seriösa och duktiga uppfödare i min kundkrets känns det lämpligare att låta dem avla och hoppas på att jag sen får rida avkommorna. ;)

Vi har även ett "nytt" stjärnskott i stallet. Det är Jackazzo! Han reds in hos oss under sommaren och är nu tillbaka och dessutom i vår ägo. Han har utvecklats positivt och jag tror han har mycket potential.

101223

Efter 20 fantastiska år har Belle Amie nu lämnat oss. Hon fick må bra in i det sista trots sin höga ålder (32 år) och det känns värdefullt för oss! Tack för allt fina Bella!

Happy har fått komma hem. Hon är fortfarande halt men vi hoppas verkligen hon successivt blir bättre. Katixi är inriden och ska åka hem för att vila upp sig inför nästa jobbperiod som kommer bli i anslutning till treårstestet. Även Zoega är riden i skritt. De har båda varit väldigt duktiga!

101205

Happinesse står i Helsingborg med en fraktur och infektion i kotan. Hon hann vara hemma hos oss i två dagar. Vi håller alla tummar  och gör vad vi kan för att få henne frisk igen men det är en lång konvalecens vi har framför oss är jag rädd. Stackars liten. ♥ Det är en fantastisk liten häst iallafall. Alla berömmer hennes jättefina temperament! Måtte det gå vägen!!!

Accent är såld. Hans nya hem kommer att vara hos Carolin Karlsson i Långasjö. Lycka till!

101117

Tora är inriden och det var den mest okomplicerad inridningen jag varit med om. Tredje gången jag satt på henne kunde jag rida lös i ridhuset i alla gångarter och hästen har full kontroll och går på tygeln! Fantastisk liten häst! Och min första alldeles egna uppfödning dessutom! :)

101115

Nu är tävlingssäsongen över och det har verkligen gått upp och ner. Men på det stora hela när jag ser tillbaka på året som gått så har det ju varit helt fantastiskt!! Brittan fick ju börja med att kvala om för att få gå MA:1 och gjorde det utan problem, seger i båda starterna på höga procent. Därefter har det bara rullat på, seger i sin första MA:1 och sedan placeringar i många av sina starter. Höjdpunkten var nog ändå Lag-SM där vi gjorde tre stabila uppvisningar som dessutom resulterade i Lag SM-brons!! Den individuella placeringen i Intermediare I på 67% var mycket rolig!! Nu i helgen var vi i Laholm och red St George och Intermediare I. Georgen kändes riktigt bra med travprogrammet och piruetterna som höjdpunkter, tyvärr missade dock båda bakdelsvändningarna. Hade hela 75% i travprogrammet av en domare! Vi blev 2a på 67%. Mycket kul. Dagen efter var det Intermediare och tyvärr hade vi en del ”skitmissar” som kostade på tok för mycket så slutresultatet blev 64,64% och vi blev 8:a av 19 starter. Helt okej men inte bra.

Det var ändå en skön revansch efter förra helgens händelser. Vi åkte till Helsingborg med humöret på topp. Första dagen var det en MA:1. Britt var livrädd för domarna som satt i otäcka små bås i väggen samt blommorna och fyrhjulingen med harv som stod parkerad inne i ridhuset… Efter halt hälsning tvärvände hon och reste sig ett par gånger. Därefter en taktmiss i ökade traven och sedan ett mycket spänt program. Vi lyckades ändå skrapa ihop 61%. Får man vara nöjd med! Fick se det som en skolrunda. Dagen efter var det George. Jag hade ridit lite inne på tävlingsbanan på morgonen och hon var helt lugn och fin så förhoppningarna var höga. När jag sedan ska börja trava igång henne för start så är hon halt!!! Bara att stryka och deppa ihop. Ingen svullnad eller värme och några timmar efter var hon mycket bättre men jag vågade ju inte starta på söndagen eftersom vi inte visste vad det berodde på. Fick tid hos Jonas på måndagsmorgonen och han undersökte från topp till tå, vi gjorde ridprov och longerade men det fanns inte ett fel på hästen. Skumt men så skönt!!!!

 

 

Uffe vann båda sina sista starter för året i Vetlanda. Kändes bra och han var betydligt lugnare inne på banan än vad han varit tidigare. I MB:2 hade han 70%. Mycket duktig!!!! Helgen innan gick han en MB:3 i Ljungby. Då var han som en bomb och gjorde bocksprång i bytena. Förutom dessa var han duktig och han får väldigt bra poäng av alla domare även när han inte är på topp. Bådar gott! J

Hans tävlingssäsong har ju också haft minst sagt varierande resultat men i stora hela bra! Vi lyckades inte uppfylla vårt mål för året med en start i MA:1 innan vintern då det inte känts helt okej på kandaret. Nu ska vi laborera med bett och träna vidare så får vi se var vi hamnar. Han har dock varit väldigt duktig och placerat sig i nästan alla starter.

 

 

I stallet har vi förskoleverksamhet med många inridningar. Fyra av årets inridningar är klara och det är Jamaro af Lida, Molly Malone CML, Latour och Alberta. Alla har varit riktigt duktiga. På tur står just nu Atom CML, Katixi (sto e Don Primero-Tip Top, uppfödare och ägare är Stall Löfvstagården) och Zoega (sto e Figaro R-Rubignon, ägare Angelica Karlsson). Har även några till som kommer i december.

Nästa års treårstest ser ut att bli stressigt så alla som är sysslolösa 1 maj kan ju komma till Frödinge! ;)

 

 

Mina elever har varit duktiga på tävlingsbanorna. Sofie Lampa och Chili har placerat sig i flera LA och blev dessutom Kindamästare och Ebba Lagergren och Åhms Jazz plockar placeringar i så gott som varje start.

 

101003

Det har varit lite lugnt ett tag då hästarna haft en släng av höstförkylning. Tråkigt att behöva stanna hemma från tävlingar pga av det men nu är de på g igen!!

Idag har vi varit och tittat på ett stoföl e Don Romantic! Jag fick syn på henne i Ridsport förra helgen och fick en sådan där "måste ringa"-känsla. Åkte dit idag och såvida hon är okej då veterinären kommer och lyssnar på lungor, hjärta och kollar henne lite allmänt så kommer hon flytta till oss i november! WIIIIIIIHOOOOO! Hon heter Happinesse (passande va med tanke på hur mycket jag velat ha en DR-unge) och är som sagt efter Blue Hors Don Romantic-Figaro R-Gaugain de Lully. Mormors mor heter Galadriel och är elitsto och hon är mamma till Liliemarks elitsto Boette. Mormor till Happy är även hon elit. Mycket spännande!!! :)

100915

Nu är stallet fullt! Utöver Britannia, Don Shuffle och Accent står nu fem hästar som väntar på att bli inridna! Latour e Master-Gaugain de Lully, Atom e Figaro R-Master, Molly Malone e Blue Hors Rush Hour-Akribori, Jamaro af Lida e Camaro M-Amiral och Alberta, jättefint d-ponny sto. Vi har även kö in och kommer få ytterligare hästar under vintern som ska förberedas inför nästa års treårstest. Roligt och spännande!

Tyvärr är Britt skadad just nu. Jag har inte varit helt nöjd med träningen sista veckorna och var ju inte så nöjd i Ystad. Hon kändes mer och mer spänd och efter en analys av träningsdagboken så insåg jag att hon måste gjort sig något då hon fastnade i vattenspiltan för några veckor sedan. Märkte inget konkret direkt efter men det är lätt att vara efterklok, Hon har undersökts av Jonas Tornell och det var som tur var ingen skada på någon sena eller liknande utan hon har antagligen vrickat till en bakkota. Förhoppningsvis blir hon fit for fight väldigt snart.

100907

Vilket härligt väder till har varit senaste dagarna! Underbart. :) Lite typiskt då jag plockat hem Tzantali och Sivan från betet men Sivan mår gott av att få sova ordentligt på natten. De bor numera hemma hos oss i Stjärnevik tillsammans med Bella. Bella stormtrivs i sin nya lägenhet på strax över 20 kvadrat.,Tilly och Sivan likaså. Sivans blodprov och röntgenbilder ser mycket bättre ut och vi hoppas hon ska friskförklaras om två veckor då vi ska göra ytterligare ett blodprov.

Uffe och jag var på Aledal i helgen. Mitt mål var att ha en bra känsla och helst vara bland de 6-7 bästa. I första klassen hade jag en okej känsla. Fick inte riktigt igång honom och han var lite stark. Resultatet blev 64% och fjärdeplacerad. Hade 4:or (!!) på högerskolorna och de brukar jag alltid ha minst 6-7 på.... Blev lite förvirrad. Visst att jag tränat vänsterskolor mycket men jag har ju inte helt glömt de till höger. I Msv B:3 hade jag en bättre känsla, han var lite mer igenom och vi fick 8:a på högeröppnan. Vi fick även 8:a på en ökad trav, roligt! Slutresultatet blev 65,8 % och precis utanför placering. I DM blev vi fyra, en procent från bronset. Jäkla 4:or kan man ju då tycka...men men. Jag är hur som helst jättenöjd med Uffe! Jennifer Svensson och Spiderman vann och även silver och brons togs av Ostkustens dressyrryttare. Grattis!

Vill även gratulera Mirjam Blomster som vann LB:1 på Camille i Sävsjö på 67 %, Anna Schröder var också placerad på 64,8 %. :) Även STORT GRATTIS till Familjen Liliemark som för andra gången på deras relativt korta karriär som uppfödare lyckas vinna Riksföl. Denna gång var det Zolo CML e Zuidenwind-Master som vann i Jönköping och blev dessutom Best in Show!!! Noteras ska också att det var Miramis fölunge som vann i år. Förra gången de vann med Luxus CML var det Boette som var mamma. Grattis till mycket fina fölungar och mycket bra ston!

100902

Lite tävlingsresultat... Uffe gick Msv B:2 i Tranås och var där trea på 66%. Vann gjorde Frida Berg på Aston Martin som jag för övrigt förmedlade då han såldes till henne. Roligt då man kan hjälpa till och det blir så bra! :)

Britt och jag var i Ystad och tävlade tre dagar. Vi var fyra i Msv A:1 på 63 %. Vi var inte riktigt överens den dagen. Kanske satt resan kvar i kroppen då vi körde ner på morgonen. Dagen efter var det St George och där var vi femma på 65,5 %. Missade båda bakdelsvändningarna och en piruett samt lite ojämna domare. Men överlag en bättre ridkänsla! På söndagen var det Intermediare I och vi blev trea (samma poäng som tvåan men allmänna intryckspoängen avgör ju) på 64%. Kändes också överlag ganska bra men hade onödiga missar. Har tyckt det varit svårt att rida henne sista tiden, även Uffe. De är båda i en övergångsfas. Britt och jag tränar på ettorna och kvickare travarbete, hon blir lite spänd och undrar vad jag sysslar med ibland. Uffe ska tävla på söndag. Det är DM på hemmaklubben Ostkustens Dressyrryttare på Öland. Vi ska dit och träna oss. De har alltid så fina tävlingar! :)

Vi har två nya hästar i stallet. Latour, vår egna tvååring e Master-Gaugain de Lully. Mycket speciell men verkar ha otroligt lätt för att lära. Sen har Jackazzos lillebror kommit, Jamaro af Lida e Camaro M. Mycket flott kille som rör sig väldigt bra! Båda ska matchas inför treårstest 2011.

Kan också meddela att Topline är konstaterat dräktig med Zuidenwind! :) Mycket roligt!

100814

Mina duktiga elever placerar sig hej vilt på tävlingsbanorna! Roligt! Ebba Lagergren var placerad i flera klasser under New Forest SM och var även placerad i Hultsfred. Anna Schröder var i Motala förra helgen och vann på 69 procent i LC:1 och var trea i LB:1. Sofia Persson och Bellmont var femma i en LB i Linköping för några veckor sedan! Stort GRATTIS till er!

Jag var även med och hjälpte Angelica Karlsson på fölmönstringen i Västervik. Hon visade två föl, det ena hoppstammat e Radiator-Quite Easy och den andra dressyrstammad e Bocelli-Figaro R. De fick 47 p resp hela 50 p! GRATTIS!

100811

Idag har vi haft fölmönstring hos oss. Sivan visades inte pga av att hon inte är i sin bästa form efter sjukdomen. Jag hjälpte till att visa Fam Liliemarks fölungar och de fick 48 och 49 p. Mycket kul! GRATTIS! Aventinus CML e Ampere-Nactus, som fick 48 poäng fick 9 på typ och galopp. Zolo CML, som för övrigt är lillasyster med Alfa CML, fick en välförtjänt 9a på traven. Otroligt fin! Vilka bakben och vilken mekanik! Härligt! Hon är e Zuidenwind-Master. Därefter kom veterinären och besiktade Mona. Eftersom hon redan är friröntgad så gjorde vi en gårdsbesiktning vilket hon klarade galant. Hon ska hädanefter fungera som blivande stjärnämne och lite avelssto hos Carolin Karlsson i Långasjö. Gratulerar till en mycket fin häst!

Vi har två nya hästar i stallet. Rostock, e Rosevelt-Napoleon och Prestona, e Prestige-Palermo. Rostock som är tre år fick gångartsdiplom på treårstestet och ska nu ev matchas mot championatet. Han växer så det knakar så vi får se om han vill visas! Prestona ska utbildas under en månad.

100804

Det här med avel var nog verkligen inte min grej. Jag har ju ingen vidare tur. Jag kan dock glädjas åt att de fölungar vi fått har varit fantastiskt fina och jag är mycket nöjd med deras utveckling. I år var tanken att både Tzantali och Toppan skulle få en Don Romantic-bebis. Jag vill ju så gärna ha det och jag tror det hade passat båda perfekt. Tyvärr får vi byta hingst på Toppan nu eftersom hon inte är dräktig på tre försök, på sista försöket tar vi Zuidenwind. Vi håller tummarna att hon tar sig. Tzantali har ju bara fått en chans i år eftersom fölungen varit sjuk. Hon seminerades med Zuidenwind (bytte lite hastigt då vi kände att det blev väldigt dyrt med DR) men fick kort därefter en hel rad olika stressfaktorer då hon och fölis först stod i Kalmar, sedan på isoleringen i Helsingborg. Hon var inte dräktig då hon kollades och det hade jag väl iofs inte trott heller... Tyvärr kommer vi inte hinna försöka igen eftersom lilla Sivan fortfarande behandlas. Samtidigt hade hon hamnat så väldigt sent då också så det kanske är "lika bra".

100802

Glädjeyra!! :D I helgen var vi på Eriksberg slott i Katrineholm och tävlade individuellt och i Lag-SM. Vi inledde med att rida Intermediare I på fredagen där Britt var fantastiskt duktig och vi fick 67% och blev femteplacerade. Helt otroligt eftersom detta var vår andra Int I! Jennifer Svensson och Twiligt 1062 som red för laget i denna klass gjorde vad de skulle och red in på tredje plats! Vi låg i och med detta på en andra plats inför nästa dag då det var min och Fridas tur att rida för laget i Msv A:1. Frida red först och det såg riktigt bra ut. Tyvärr fick de en miss i en galoppökning då Wilbur bytte för tidigt och Frida inte hann rätta till bytet vilket kostade många poäng. De fick 63,5%. Britt var superduktig även i denna klass men jag var nog lite för nöjd och försiktig på banan vilket gjorde att jag "gav bort" en del poäng. Slutresultatet blev 66,8% och sjua! Mycket kul. Konkurrensen denna helg var ju dessutom väldigt hög!! Detta innebar att laget blev trea och var ett av de fem lag som fick rida final på söndagen.

Först ut var Frida och Wilbur och de var väldigt duktiga och red ihop 66%. Därefter var det min och Britts tur och det kändes väldigt bra redan på framridningen och på banan kändes det som vi gjorde vad vi kunde. Resultatet blev  67,3%! :) Sist ut var Jennifer och Twiligt som skulle rida Intermediare I. Det var väldigt spännande, vi visste att vi hade god chans på brons, eventuellt silver. De inledde med att suveränt travprogram men fick sedan tyvärr kommunikationsproblem i en piruett vilket kostade en del. Lite synd eftersom ekipaget normalt sett gör otroligt fina piruetter. Sen blev det tyvärr ytterligare en liten miss i tvåorna men slutresultatet blev ändå 66% och bronset var räddat! Otroligt kul!!  Guldet gick till Stävie med omöjliga och grymt duktiga Ebba och Mia von Essen på Yantuge och Ferdi och Pernilla André Hokfeldt på Wladimir O.A. Silvret tog Distikt Stockholm lag 1 och bronset alltså till oss, Distrikt Småland! Wiiiiihoooo! :D

Otrolig helg med SM-medalj och tre underbara ritter med fina Brittan!

Eftersom jag var på Lövsta i veckan innan och tränade var även Uffe med till Katrineholm för att träna sig på de större tävlingarna. Han skötte sig kanon och har också varit riktigt duktig hela veckan. Träningen hos Tinne har verkligen gett resultat på båda hästarna! Mycket roligt! Det ska även tilläggas att min käre vän Jennie Larsson vann Grand Prixen på lördagen med Monsieur Höjris på hela 70 %. Suveränt gjort och ännu en gång STORT GRATTIS!! Lycka till på unghäst-VM i veckan!!!

Uffe var och tävlade helgen innan på Udden i Kalmar. I ösregn och halv storm skötte han sig exemplariskt och var trea i LA:4 på 70%, vann LA:6 på 69% och var sedan tvåa i LA:6 på söndagen på 69%!! Fina Puffis! ♥ Nu väntar det kandarträning, piruett och bytesjobb för herrn som vissa dagar då det stämmer kan byta ner i vartannat och gör jättefina piruetter!

100719

Denna helg har vi varit i Gnesta på Wisbohammars dressyrcup. Med mig hade jag Uffe och Britt och Malin Silferbacken mötte upp som hästskötare. Stort tack till henne! I lördags red jag LA:6 och MSV C:2 på Uffe och han var väldigt duktig i båda klasserna. I LA:6 red vi ihop 70,5 % och blev sexa och i MSV C:2 67 % och blev femma. Britt gick MSV A:1 och gjorde ett fint travprogram men i skritten kom herr Broms och bet sig fast under magen så galopprogrammet blev väldigt spänt. Britt försökte så gott hon kunde och var ändå duktig. Vi blev trea på 65.89 %! :)

Idag gick Uffe en MSV B:2 och var riktigt duktig. Missförstånd i en fattning och dålig ryggning kostade många poäng men vi blev trea på 66,89 %. Britt gjorde sin fjärde start i St George och det var även den bästa hittills. Inga direkta missar förutom en felridning och vi fick 66 % och blev tvåa. Detta var tydligen Emmeliornas och Briaravkommornas klass eftersom Emelie Brolin och Briman vann! Jag är väldigt nöjd med helgen och gläds otroligt mycket över mina fina hästar. Domarna har varit så positiva och vi fick väldigt fin kritik på pappret och på prisutdelningarna!

Nu ser jag fram emot lag-SM och två veckor! I laget rider även Jennifer Svensson med Twiligt 1062 och Frida Petersson med Wilbur!

100712

Jag är inget vidare på att uppdatera... Ledsen för det! Det har hänt en del sedan sist. Brixton är såld och har flyttat till Kalmar. Micaela som köpt honom blev kär vid första ögonkastet så det blev köp. Vad vi hört från Dexter så sköter han sig ypperligt så det känns också väldigt roligt.

Britt var i Falkenberg och tävlade första helgen i juli och på lördagen startade vi vår tredje George. Britt var ganska spänd och vi fick en hel del missar som kostade en massa poäng. Vet inte om hon kanske hade tjejbekymmer, kändes lite så. Vi skrapade ihop 63,5% och blev sjua, det var fem placerade, och hade inte många poäng upp till topptrion. Så det får vi helt enkelt ändå vara nöjda med. I Msv A:1 dagen efter kändes det bättre men domarena var väldigt oense i denna klass. Våra placeringar var 9-7-1. Jag litar på sistnämnda domare som gav oss 68%. ;) Slutresultatet blev en femteplacering, sju placerade i klassen. Roligt! :) Stort tack till Anna Schröder som var med och hjälpte oss i helgen.

Två veckor innan var vi hos Tinne och tränade, även Uffe var med. Både Britt och Uffe var jätteduktiga och piruetterna börjar släppa nu vilket även visade sig i Falkenberg. En av mina bästa vänner, superduktiga Jennie Larsson, red Uffe när vi var där för att hjälpa mig lösa lite problem och jag fick väldigt god hjälp! Stort tack! Han byter fint ner i vart tredje, gör helt okej piruetter osv men han är ju en riktig spjuver. Han blir nog vuxen när han är 15..... ;)

Sivan har blivit sjuk och har varit på sjukhus en vecka. Hon har Rhodococcus och behandlas nu mot det här hemma. Det är en märklig sjukdom. Verkar vara god prognos om man behandlar med den "farliga" medicinen vi gör. Den kan vid oförsiktig hantering göra att stoet dör i svår diarée. Mycket läskigt! Men vi är superförsiktiga såklart och Sivan och Tilly är fantastiskt duktiga då de skiljs åt för att Sivan ska få medicin. Sivan gillar sprutan med sirap/äppeljuice/medicin mycket och man kan numera göra vad som helst med den lille godingen. Innan var hon ganska skygg! Allt ont har väl något gott med sig. Mamma Tzantalis gulbruna färg börjar synas på Sivan nu också när fölpälsen början släppa och hon kommer bli grymt snygg!

Falsterboveckan är dessutom slut. Jag hade ingen häst med mig dit, valde att inte ens försöka kvala Uffe eftersom han blir så spänd på stora tävlingar. Men jag har haft en underbar semester och sett mycket fina hästar och bra ridning! Lite komiskt att ha gåshud i gassande solsken då Andreas Helgstrand red sin femåring. Fantastiskt! Stort grattis till Jennie som blev femma i sexårsdressyren på Lövstas Zircoon Spring Flower och Tinne som var tvåa i GP och trea i kuren. Även Minna red makalöst bra. Hon är en mästare på unghästarna!

För övrigt så har vi två inridningshästar i stallet nu. En Roosewelt-valack som är tre år och en fyraåring welsh cob. Treåringen har jag ridit i alla gångarter men fyraåringen är väldigt känslig och har tagit lite mer tid på sig.

Topline är seminerad för tredje gången med Don Romantic. Jag ger mig INTE! Suck....... Tsing tao har fölat och det blev ett jättefint stoföl e Zuidenwind som ska heta Singha CML. Liliemarks har fått sina efterlängtade ston i år, Ekstra CML e Florencio-Bolero och Zolo CML e Zuidenwind. Sistnämnda är något utöver det vanliga, nog för att de alltid får fina föl men denna kan röra sig! Zuidenwind verkar vara riktigt bra... Får jag ge mig med Don Romantic på Topline provar jag väl honom. MEN....jag ska ha en DR. Tzantali är seminerad med Zuidenwind.

På återseende.

100608

Idag besiktades Dexter och gick igenom utan anmärkning! Vi önskar hans nya ägare Yvonne all lycka i framtiden med denna härliga häst!

100526

ÄNTLIGEN har Tzantali fölat och allt gick bra! Det blev ett sto och hon är alltså e Briar-Ravell-Chirlon-Jirlow. Nu ska det gosas och fotograferas!

Tror jag glömt skriva att Garbo är såld. Hon är numera drottning hos Helena Wall och bor i Uppsalatrakten. Vi ska seminera Garbos dotter Topline med Don Romantic och vi har även köpt ut halva Topline så nu äger vi henne själva.

100525

Nu är Björbäck avklarat för i år och det var ett spännande kapitel... Britt skulle gå Msv A:1, göra sin andra start i St George och dessutom debutera Intermediare I. Uffe skulle gå tre medelsvåra klasser. Britt var duktig alla tre dagarna och i Msv A var vi placerade i ett tufft startfält på 64.7%. I George var vi några placeringar utanför på 63,7% men det får jag vara nöjd med, likaså debuten i ettan där vi hade 62%. Det krävs lite mer styrka och bärighet för att höja procenten men det är bara att träna vidare!

Med Uffe var det en mindre rolig helg. Jag var orolig redan på torsdagskvällen då vi kommit fram för han var så fruktansvärt nervös och stimmig. Tur att det inte var tältstallar, då hade han nog rivit dem... Han gick två klasser, Msv B:4 och B:2, sen strök jag mig sista dagen eftersom hästen var totalt oridbar. Otäckt att vara på en plats med så mycket hästar och människor och man har noll kontroll. Aja...domarna tycker om honom och han får bra poäng för det han gör bra men med flera 1or i protokollet blir totalsumman väldigt dålig. Rackarns häst.

Tusen tack till Elinor för all hjälp under helgen! Du är guld värd!!

100519

Lite resultat... Don Shuffle EK och jag var i Rappestad den 13 maj och red Msv B:3. Vi hade Anna Schröder med oss som hjälp och det tackar vi mycket för. På framridningen var kändes det super. Sååå fin. Nu ska man ju inte vinna framridningen men det är ju ett plus om det känns bra. Hur som så var han helt okej när vi kom in på banan också. Fortfarande lite ostadigt men fin överlag så 66.5 % och en fjärdeplats även där! :) Det var ju hans första B:3 så det får vi vara väldigt nöjda med. Svårt program måste jag säga...

Kristina Torstensson-Andersson och Sindarve Magi vann LB:3 i Vimmerby den 14 maj på 65% och Sofie Lampa och Chili vann LA:3 på Heda Ridklubb på 68%. Stort grattis!!!!

100509

Don Shuffle har gjort sin tävlingsdebut på Vikbolandet. Det var första gången han tävlade på kandar och andra gången i Msv B. Han var väldigt duktig och gör så gott han kan. Jag måste bara klara av att rida honom bättre fram till handen så jag inte fastnar. Bytena, ökningar och skolor gör han fint men det fattas eftergift och bärighet. Bara att kämpa på. 64% och en fjärdeplacering blev resultatet! Fina Uffe!!! :)

100501

Nu är årets treårstest avklarat och jag är så nöjd!!! Allt gick nästan som jag tänkt mig och Alfa CML (uppfödare och ägare Charlotte och Magnus Liliemark) och Topline (Uppfödare och ägare Stall Frödinge Dressyr och Kerstin Möller) fick båda gångartsdiplom. Alfa CML blev dagens högst bedömda häst med sina 49 p, 998 på gången. Topline andraplacerad med 888. Chamonix (uppfödare Stall Frödinge Dressyr och Jenny Ambrosiani och ägare Stall Frödinge Dressyr) fick 45 p och det var det realistiska målet med henne men självklart hade man önskat att man fick till en fullträff och hade lyckats få 8:or på gången. Jag vet ju att hon är bra! Hon fick iallafall väldigt goda omdömen efter ridprovet och det är ju under ryttare hon ska vara! Jättekul!!! :)

 Alfa CML Foto Lars Nickesson

 Topline

 

Josefina Gunnarsson håvade in en hel del diplom även hon, fem visade hästar och tre diplom! Härligt!!!

100427

Finaste Brittan och jag var på Skärlunda Ryttarklubb i helgen och red Msv B:4. Hon var väldigt spänd på framridningen då det plötsligt börjar regna, snöa och hagla. Britt hatar att få regn i sina stora öron!!! Hur som så gick hon in på banan och var sååå fin. Lite mindre missar här och där men överlag så hade jag en jättefin känsla och vi vann på 72,6%. :) I och med detta kunde jag gå och efteranmäla mig till söndagens Msv A:1. Lycklig över att få ta på fracken och hatten igen!!!

På söndagen var hon mycket mjukare från start och det kändes riktigt bra. Piruetterna är fortfarande lite svåra men det tar sig. Ska dela upp dem i mycket mindre bitar så hon slappnar av. Jag fastnar så lätt i dem och försöker för mycket för tidigt. Inne på banan gjorde vi ett väldigt bra travprogram, balanserat och stadigt. Ett vingel i en öppna och så behövs mer bakben i ökningarna men för övrigt bra. Galoppen likaså, kunde ta i mer i ökningarna och så piruetterna då... Serier och slutorna är bra. Skritten har också äntligen börjat fungera! Härligt. Jag var helt klart nöjd med ritten och när det visade sig att vi gått upp i ledning i klassen på nästan 69% var jag överlycklig!!! Vi vann till slut även den dagen och Sofia Möller på hingsten Channon var tvåa på 65%. Fina Britt! ♥ ♥ ♥

Uffe skulle ha följt med på lördagen men han hade sparkat sig på ett framben så jag vågade inte riskera något så han fick en skön helg i hagen!

Sofie Lampa och Chili var trea i LA:1 och Kristin Samuelsson och Jever var placerade i LB:1 då Kinda Ryttarförening anordnade tävlingar förra helgen! Grattis grattis!!!

100411

Mirjam Blomster och Anna Schröder har varit och tävlat i Isaberg. Mirjam och Camílle var delad etta i första klassen (LC:2) och trea i andra där Anna och Pomona var tvåa,även det var en LC:2. Anna och Pomona var sedan trea i LB:1. Stort grattis till er!!!

Brixton har debuterat på hoppbanorna med Josefina! De var i Åseda igår och i första klassen, 90 cm, fick de ett missförstånd och därmed ett stopp men i andra klassen, 100 cm, var de nolla! Stort tack till Josefina för ett kanonjobb!!!

100404

Det är så vansinnigt sorgligt... Garbo kastade igår morse. Vi vet inte varför och som tur är mår hon bra men vi är väldigt ledsna över att ha förlorat vår efterlängtade Don Romantic-unge. Med detta besked skulle jag styra mot Karlskrona med Britt för att genomföra första kvalet för att få rida George igen. Hon har ju inte tävlat på 18 månader så då måste hon gå två Msv B:4 med över 62%. Även om det var en ringrostig ryttare och en spänd häst så lyckades vi skrapa ihop 68% och vann klassen. Ett lite upplyftande slut på denna tråkiga dag alltså.

100328

Dexter har varit i Tranås och tävlat och han vann debuten i LA:4 på 68%!! :) Mycket duktig!! Vi var även tvåa i LA:6, dock med endast 60%. Där var verkligen bensinen slut. Jättekul att han utvecklats så fint de sista månaderna!!! Kristin Samuelsson och Jever vann LB:1 i Jönköping och var tvåa i LA-debuten. Tror faktiskt det tom var debut i LB.... GRATTIS!!

100316

Nu har jag fått skäll för jag uppdaterar så sällan så det är bäst att jag skärper mig! Har haft och har lite för mycket att göra (vilket iofs är kul och bra, men lagom är bäst) så vissa saker har blivit åtsidosatta.

I stallet är det full fart. Unghästarna är inridna nu och de har varit helt okomplicerade alla tre. Alfa fick tyvärr en ofrivillig vila efter att tandläkaren varit och upptäckt rejäla vargtänder. Nu är de borta och det var det värsta tandläkaren sett. Inte konstigt att jag hade en lite märklig känsla i handen. Brukar alltid kolla sådant innan de rids in men det blev tyvärr en liten miss i planeringen i år. Nu ska hon iallafall börja ridas "ordentligt" och det ska bli spännande. Det lilla jag kännt innan har varit bra! Mona överraskar otroligt! Även att hon är i minsta laget har man en mycket fin känsla på henne och hon har en väldigt fin framåtbjudning och ridbarhet. Det har hon kanske ärvt av pappa Roosewelt??! Toppan har vilat lite över en månad men ska sättas igång igen nu. Hon var riktigt duktig sista gångerna vi red så det känns också lovande!

Förra veckan var Uffe, Britt och jag hos Tinne igen. Vi brukar vara tre dagar vilket är lagom eftersom det är så pass långt att åka. Tinne tyckte det var stor skillnad sedan sist och det känns ju skönt. Britt blir mer och mer avspänd samtidigt som hon blir starkare vilket gör att piruetterna blivit bättre, jag kan göra fler byten i varje och traven är betydligt mer ridbar. Känns riktigt bra!! Även Uffe har utvecklats mycket bra sista tiden och jag har börjat rida lite på kandaret nu. Han är förvånansvärt fin på det, trodde kanske det skulle vara svårare då han har en lite "svår" mun men han kändes riktigt bra på det. Seriebytena blir bättre och bättre, likaså piruetterna. Han har väldigt lätt för det!! :) Har kollat lite på tävlingar, måste kvala om Britt eftersom hon inte tävlade något förra året. Så det blir att börja om på MB. Även Uffe ska gå MB så fort han vant sig lite mer vid kandaret. Drömmen är väl att starta MA på honom kanske till sensommaren.

Dexter tränar på med byten och skolor. Han har inte provat kandaret ännu men det ska göras framöver. Han är även till salu nu så jag hoppas han hittar en ny ägare som han kan visa upp sin kapacitet tillsammans med. Så länge ska han tränas och tävlas i LA:4 och LA:6. Brixton letar även han matte för fullt. Han startade sin första tävling (LC:1) någonsin i Vimmerby då de anordnade en klubbtävling. Den vann han på 65%!! Framöver ska Josefina få ta med honom på lite hopptävlingar. Ska bli spännande.

Acce rids i alla gångarter nu och han känns riktigt fräsch. Skoj!! Jag hoppas det går vägen med honom så han kan få följa med ut på tävlingsbanorna snart igen och charma domarna. Det är han ju väldigt bra på!  <3

För Anna Schröder började tävlingssäsongen lysande! I första omgången av Div 3 så red hon LC:1 och debuterade LB:1. Första klassen resulterade i seger på strax över 70% och i LB-debuten blev hon tvåa på 69%. Mycket bra gjort!!! Stort grattis!

100125

Förra veckan var Britt, Uffe och jag hos Tinne Vilhelmsson-Silfvén och tränade. Med oss som hjälp hade vi Elinor! Det var tre väldigt givande dagar och hästarna kändes fantastiskt fina! Så härligt! Uffe tränade seriebyten, arbetspiruetter och skolor vilket han gjorde kanonbra. Sista dagen hade jag en helt underbar känsla! :D Britt tränade ungefär samma sak men på en lite mer vuxen nivå. Vi provade även lite ettor vilket fungerade bra! Det var inte jobbigt att köra de fem timmarna hem efter sådana ridpass! Mina fina, fina hästar!

100118

Nytt år och nya tag! Hästarna är precis igångsatta efter jullovet och de är väldigt pigga och glada! I stallet har vi just nu nio hästar samt lilla maskoten Bella förstås. Vi har ytterligare tre hästar som är inackordeingar och sedan har Josefina Gunnarsson flyttat in i den nya stallet och har startat sin verksamhet som unghästutbildare där. Roligt att inte alltid vara ensam samt kunna diskutera med samt ta en fika då och då mellan hästarna.

Uffe känns kanon och jobbar vidare med styrkan. Han gör jättefin piruettgalopp och bytena blir bättre och bättre! 2009 blev ju bättre än vad jag vågat tro. Han gick LB på våren för att sedan vara jätteduktig i LA och sedan debutera MB med bra resultat!  Britt känns riktigt bra och jag vågar knappt tro att det är sant. Vi tar en dag i taget och hon jobbar fortfarande väldigt sparsamt men hon känns som sagt bättre än hon någonsin gjort. Kors i taket..... Accent är under igångsättning efter att ha opererat ett bakknä. Vi håller alla tummar även för honom!!

För övrigt så har vi Dexter, Brixton, Kabri, Alfa, Topline och Chamonix i stallet. De tre förstnämnda är ju alla efter Briar och så har vi ju Britt också. Lite komiskt! Hur som är de alla duktiga och jobbar på. Brixton har ju visat att han är en riktig hopptalang. Har haft lite annonser ute på honom men det går väldigt trögt vilket vi inte kan förstå. Det är verkligen en fin häst! :) Toppan och Chamonix är inridna och de har varit väldigt okomplicerade. Alfa är på gång, ska sitta på henne nu i veckan!

Framöver så ska vi iväg och träna onsdag-fredag vilket ska bli väldigt skoj. Jag ska ha med mig Uffe och Britt! Ha det så bra i kylan och snön! Snart är det vår! :)

091223

Jenny Ambrosianis fölunge blev påkörd igår och bilisten lämnade platsen utan att meddela vad som hänt. Den lille stackars hästen fick avlivas i Skara efter att man röntgat och det visat sig att hon hade stora krosskador på höfter, bäcken, bog och muskler. Det är så trist att bilisterna inte kan visa hänsyn. Helt förståeligt att olyckor kan hända men att sticka därifrån eller att de inte kan lätta på gasen då man kommer ridandes är rent av förjävligt tycker jag.

091203

Jag har varit på tränarutbildning på Strömsholm två dagar och är nu hemma full av inspiration! Det var tyska landslagstränaren för ponny, Cornelia Endres, som höll i kursen. Det var väldigt "enkelt" och det var väl inga nyheter men man fick ändå med sig en hel del tips om hur man kan lösa olika problem. Det mesta grundar sig ju ändå i sits, inverkan och lösgjordhet. Har man en välriden häst så fungerar ju resten "av sig självt"! Mycket inspirerande som sagt! :)

Vi har även en ny häst i stallet. Det är ett sexårigt fölsto som heter Kabri. Hon är e Briar-Cavalotti och är alltså helsyster med Kirri som jag red in för ett par år sedan. Kabri vann kvalitetstävlan på Gotland förra året och gick därefter Flyinge. Hon ska nu vidareutbildas och så småningom säljas. Hon är uppfödd och ägs av Annette Syrén i Oskarshamn.

091123

Nu ska Mona få en välförtjänt vintervila! Hon har skött sig utmärkt och rids i alla gångarter helt okomplicerat med superbra framåtbjudning! :)

091109

Igår var Uffe och jag och debuterade Msv B. Han har känts riktigt bra på träning!! Skolorna är bra och bytena fungerar även om han tappar balansen en aning men det får man ju göra som sexåring. Det som fortfarande brister är styrkan men det kommer ju och så måste vi verkligen träna skritt och min inverkan/sits. Passar bra nu till vintervilan!!! Vi fick sexor och sjuor på skolor, byten...ja alla "svåra" saker men fick lite vingel i inridningen, dålig ryggning, skritt och som vanligt dessa fattningar (basic grejerna är svåra de också...särskilt skritten). Hur som så är jag SUPERNÖJD med honom. Han är ändå så mjuk och ridbar inne på banan vilket gör honom till en fröjd att rida! :) Slutresultatet blev 61,16% och en niondeplats av 18 starter. ♥

För övrigt så rullar det på i stallet. Det är fullt och det är kö in vilket är väldigt roligt. Jag hoppas kunna lösa boxproblemet inom kort så jag kan ta emot de som vill komma. Toppan och Mona är inte inridna ännu då det visade sig att Mona är blind på ena ögat vilket gör att hon är väldigt spänd. Det får ta sin tid så hon vänjer sig vid alla kommando vid longering och tömkörning. Toppan har antagligen vrickat sig i hagen så hon fick en ofrivillig vila. Vi kom så långt att vi har hängt på henne och tömkört i alla gångarter. Vi har en tredje tvååring för inridning och det är Alfa CML, ett sto e Don Primero-Master. Mycket flott med bra gångarter!!

Dexter och Brixton jobbar på och utvecklas väldigt bra! Brixton har visat att det nog även finns en hopptalang gömd i honom och Dexter har börjat träna på de medelsvåra rörelserna lite mer. Britt är under igångsättning nu och hon känns fin. Väääldigt pigg men det är ju inte så konstigt! Ska bli mycket spännande att få börja rida lite mer framöver.

091101

Uffe är en riktig guldklimp! Igår var vi i Tingsryd. Kom tyvärr, pga en minst sagt strulig morgon, alldeles för sent till tävlingsplatsen vilket gjorde att vi bara fick en kvarts framridning. På tok för kort. Uffe ställde upp och gjorde så gott han kunde vilket resulterade i 67,5% i LA:4 och en fjärdeplacering. Jag var inte nöjd med min ridning överhuvudtaget och det kändes som om att blir vi ens godkända är det plus i kanten. Men men... I LA:6 bestämde jag mig för att ta det mer som en skolrunda då vi har haft återkommande problem med övergångarna nu en period, då särskilt i galoppdelen. Jag fick fatt på honom riktigt bra ute på framridningen och hade en superkänsla stundtals där. Väl inne på banan tappade jag honom litegrann men kom ändå till ridning och var nöjd efteråt. Vi hamnade på 66,5% och blev trea. Det är jag jättenöjd med och tänk vilka poäng det blir den dagen jag kan rida ett program utan alla missar som vi faktiskt har nu. Han är fin den där Uffe! :)

091025

Anna Schröder och Pomona har visat att det inte var nybörjartur med alla placeringar utan att de verkligen är förtjänta av dem. Idag var de fjärdeplacerade i Tenhult! Grattis!

091015

STORT GRATTIS till min elev Jonna Juberg som vann Krafft Ungponny 2009 med sin sexåriga B-ponny Diablo! De har tränat markarbete mycket flitigt under hela sommaren och utvecklats mycket bra så de är väl värda segrare!

Även grattis till Rebecka Hermansson och Ramses som var placerade i både LB.2 och LA:3 i Vimmerby!!

091011

I helgen har Uffe, Dexter och jag varit i Eksjö och tävlat! Igår red jag LA:3 med båda hästarna och var inte särskilt nöjd med någon av ritterna då Uffe inte var helt loss och Dexter blev spänd. Galopprogrammet kändes bra med båda och för Uffes del blev det 68% och vinst, Dexter fick 63% och blev sjätteplacerad. Idag hade jag bara Uffe med mig och han kändes mycket bättre. Jag hade lite missar i galopprogrammet som kostade en del men för övrig kändes han jättebra och vi blev 2:a på 66% i LA:4. I LA:6 var han riktigt duktig i travprogrammet, sen när vi kommer till galoppen blir han väldans på g... Denna gång klarade vi oss undan byten men hade en hel del spänningar och mindre explosioner i varje fattning. Överlag var jag ändå riktig nöjd och vi blev tvåa på 63%. Min fina, fina häst! :)

Tanken var att avsluta säsongen med en Msv B:2. Det hade varit kul att se hur det skulle fungera men i dagsläget känns det lite avlägset. Vi får göra några tusen tempoväxlingar och övergångar så kanske vi får ordning på den där galoppen (som för övrigt iofs fungerar kanon hemma).

Camilla Persson och Barcardi har varit i Motala och ridit LB:1 och LB:2. 67% i LB:1 och seger, 64% i LB:2 och en tredjeplacering! Mycket bra! Grattis!

091005

Igår var Uffe och jag och simmade i Åseda. Jösses vad det regnade... Det var inte helt enkelt att rida fram men Uffe gjorde så gott han kunde, även jag, och i första klassen som var en LA:4 var han riktigt fin. Han blev tyvärr skrämd i skritten och så gjorde han ett jättefint byte i förvända galoppen. Jag får skylla mig själv, sitter man inte still på en häst som lärt sig byta så blir det så.... Lyckades heller inte korrigera det så inga vidare poäng på det bedömningspunkten. Däremot jättefina ökningar och överlag kändes han kanon. 63,9% och det vann vi faktiskt på! Sen skulle vi även prova en LA:6. Travdelen fungerade väldigt bra där vi hade 7:or på skolorna och ökningarna men i galoppen blev han lite för het och jag klarade inte att få tillbaka honom på bakkärran igen och det kostar i en klass där det börjar krävas lite mer samling. Även här fick vi omslag (när ska jag lära mig sitta still??!), byten i varje framför domaren (duktigt!! hmmm) och en felridning där jag medveten gjorde om för att korrigera honom. Hur som....det som blir bra blir väldigt bra. Poängmässigt närmare en katastrof (58,9%) men med de missarna så..... Jag är överlag supernöjd med honom!!!!

091002

Don Shuffle, Dexter, Brixton och Cragganmores fotoalbum har blivit uppdaterade. Även Farah Dibas kommer uppdateras inom kort.

090926

Stort grattis till Anna Schröder som på sin tredje tävling fick ihop hela 67.5% och blev femma med sin Pomona. Camilla Persson och Barcardi var idag placerade i LB:1 på Heda Ridklubb. Därefter debuterade de LA:1 och vann på 65%. GRATTIS!! :)

090915

Dexter var ute på sin tredje tävling i söndags. Vi ingick i Ostkustens div II lag och red LA:3. Han var riktigt duktig och fick en 9a på en mellantrav och en drös med 8or! Kul! Slutade tvåa på 69,7%. Vårt lag vann! :)

Camilla och Barcardi var i Boxholm och placerade sig i LB:1 och LB:3 och Kristina Torstensson-Andersson/Sindarve Magi och Annelie Af Ekenstam/Yrja styrde mot Nässjö där de också fick med sig två placeringar hem. Kristina i LA:3 och Annelie i LB:3! Vimmerbys lag blev dessutom 2a även i andra omgången. Grattis grattis!!!

090910

Nu blir det äntligen lite uppdatering här! Ett rejält åskväder såg till att vi blev utan dator så det är därför jag skött uppdateringen här så dåligt. Sen sist så har Cragganmore varit på fölmönstring. Han visades på Värnamo Gård i Oskarshamn där han också bor vilket var lite väl orutinerat av mig. Detta gjorde att han var något matt, vilket däremot mamma Garbo inte var utan hon sprang runt och skrek efter kompisarna i stallet och underlaget var i tyngsta laget vilket också gjorde att fölungarna inte rörde sig på bästa sätt. Nu ska jag väl inte skylla på olika saker men domaren menade på att detta nog drog ner poängen en aning tyvärr. Han fick 46 p, 8-7-8 på gångarterna. Hans två systrar har haft 9or p traven och jag tycker nog inte denna travar sämre men det är ju dagsformen som avgör. Hur som, vi tycker han är jättefin och han är väl värd att spara för att utbildas och tävlas.

Uffe och Dexter har tävlat i Vimmerby. Dexter gjorde sitt livs andra tävling och denna gång hade han verkligen förstått att det var helt ok att springa runt innanför de vita staketen. LB:3 vann han på 67% och i LA:3 blev han trea på 67%, slagen av Uffe med några poäng som blev tvåa i den klassen. Uffe skötte sig väldigt bra han också men jag blev väldigt passiv inne på banan vilket gjorde att jag inte visade mellangångarterna så pass bra som vi kan. Uffe gick även en LA:4 och det kändes betydligt bättre. Det är ju en lite svårare variant av LA vilket passar oss bättre just nu då ryttaren får skärpa till sig och rida istället för att åka... Hmm.... 70% i travprogrammet, 8a och 7a på bakdelsvändingarna (härligt så som vi tränat på dem), galopprogrammet fungerade ända till sista medellinjen då det är en ryggning (det har vi visst inte tränat på tillräckligt....) och därefter höger galopp. Där blev det trassel i ryggningen och fel galopp efter vilket drog ner en del men 67% och vinst är vi glada för!!

För övrigt så var Camilla Persson och Barcardi, Anna Schröder och Pomona samt Kristina Torstensson-Andersson och Sindarve Magi placerade under helgen! Grattis!

Brixton visades på kvalitén på Vreta. Han har utvecklats väldigt bra sista tiden, han är ju trots allt bara riden ordentligt i tre månader. Då han kom i juni var han knappt galopperad. Man har alltid en väldigt bra känsla då man rider honom, han är så otroligt mjuk. Han fick 7-7-6 på gångarterna vilket förvånade oss väldigt då galoppen är hans bästa gångart. Som hopptalang fick han 6-7. Andra hästar som jag varit delaktig i som visades var Humlan (visad av Mikael Carlstedt) och Qarl Louis (visad av Lisa Maria Norlander). Humlan fick 8-8-7-6-6-6-6, 6-6 som hopptalang och Qarl Louis 8-7-8-7-7-8-8, 9-8 som hopptalang där han också vann löshoppningen.

Sofia Persson och Bellmont ingick i Östgötalaget då lag-SM avgjordes. De gjorde ett kanonmeeting och var placerade individuellt! Stort grattis!! Årets höjdpunkt var ju tanken att Breeders skulle bli och förhoppningarna var stora efter att haft en så strålande säsong. Tyvärr blev Bellmont skrämd och därmed väldigt spänd under dressyren vilket resulterade i att de endast fick 60%, därefter fick de två ner i banhoppningen och sedan hjälpte det inte att de utförde terrängen på ett lika säkert sätt som alltid. Surt men vad gör det om några veckor??!  Man har ju alltid en lika fin häst med sig hem som man åkte med!!

Britt är opererad och har fått börja skritta för hand. Operationen gick bra och hon mår fint för övrigt så nu håller vi alla tummar för att detta ska gå vägen.

090816

Mina superduktiga elever har varit ute och tävlat en del på sistone. Sofia Persson och sexåriga Bellmont har fått flera placeringar i enstjärnig fälttävlan trots att det är debutanter i klassen. Senast blev det dessutom DM-brons! Nu satsar de vidare mot Breeders-finalen i fältävlan.

Kristina Torstensson-Andersson och sin fjording Sindarve Magi blev sexa i Fjordhäst-SM och deltog även i Nordiska Mästerskapen där de blev placerade i B-finalen. Annelie Af Ekenstam red också SM, men allroundklassen, med sin Yrja och efter dressyren ledde de på 70%.

Idag har Anna Schröder och Pomona ridit sin allra första tävling i Tranås och gjorde det riktigt bra. De fick 63,7 % i LC:1. Camilla Persson och Barcardi vann LB:2 på 70,67%!! Stort grattis till er alla!!!

090806

Det går upp och det går ner.... Vi har fått båda våra avelsston dräktiga i år och det är väldigt roligt. Garbo är en klippa, hon tog sig på första försöket även i år och dessutom med Don Romantic. Ska bli sååå spännande. Var och hälsade på henne och Ragge igår och Ragge är en rejäl kille men jag gillar hans rörelser och det är fart på den grabben. Tzantali har äntligen fått komma hem från stationen. Hon fick stå kvar till 45 dygn för att inte riskera något och nu verkar det som om det gått vägen för dräktig är hon. Bara att hålla tummarna! Blir 10 nervösa månader...

Britt kändes ju så fin då hon började komma igång lite mer men så en dag var det något som inte riktigt stämde igen. Hon var inte halt men den där känslan av att något inte stämmer kom tillbaka. Jag kollade henne på hård volt och mycket riktigt var hon inte helt 100. Tur att man känner dem så väl att man kollar sådant innan det går för länge. Bokade tid hos Jonas och han konstaterade ganska snabbt att hennes vänstra karpaltunnel är kraftigt inflammerad, därav återkommande hältor vänster fram. Hon ska opereras i slutet av augusti så det är bara att hålla tummarna att operationen/uppvaket går bra och att hon äntligen blir frisk.

090713

Jag har varit hos Familjen Liliemark och hälsat på mina unghästar och för att titta på deras senaste fölungar. De har fått två Florencio-hingstar så nu är det tre halvsyskon på gården. De är alla tre väldigt fina men en av dem är i särklass den absolut bästa och det är Mythos CML. Han är undan Boette, alltså halvbror med Meja och helbror till Riksfölvinnaren-07 Luxus CML. Helt sagolik!

090707

Dexter har tävlingsdebuterat, vi var på Holavedens Ryttarförening och red LB:1 och LA:1. En kombination av spänning och bristande ork gjorde att vi tappade väldigt mycket bjudning. Han uppförde sig ändå väldigt bra och vi fick 63% och 65 %, placerade i LB´n, strax utanför i LA´n. Bara att träna vidare!!  Bilder finns i hans fotoalbum.

För övrigt så har Uffe haft en längre tävlingsuppehåll och jag inser nu att det kommer bli ännu längre då det inte finns några tävlingar som passar honom riktigt. Vi får helt enkelt fila vidare på bytena!!  Accent har dessvärre skadat minisken och kommer bli borta en längre period som det ser ut nu. Jag hoppas att det går att behandla eller operera. Han ska ultraljudas igen och därefter vet vi hur vi ska gå tillväga. Dessa hästar...det är som när man lekte "herren på täppan" i skolan.

Dexter och Brixton gör framsteg varje dag. Dexter har börjat röra sig betydlig mer genom kroppen, mycket mjukare och mer elastisk. Han är superkul att rida då han är så otroligt ambitiös. Brixton är duktig och jobbar på. Man får se honom som en treåring kan man säga. Han är iallafall väldigt balanserad och otroligt mjuk!

Vi var och hälsade på Ragge och Garbo (och även våra andra småttingar) förra helgen och jisses vad Ragge växer. Jag undrar vad Garbo har i sin mjölk. De mår iallafall riktigt bra i Familjen Liliemarks stora, fina hagar. Den som man blir mest positivt överraskad av just nu är Roosevelt-Cortez-stoet Chamonix. Hon är riktigt snygg!! Topline är mest stor....men gångartsmässigt riktigt bra. Latour har också fått ett exteriört uppsving och det ser ut som om det blir häst av henne också. Röra sig kan hon ju, det vet vi ju redan!!

090618

Flera av hästarnas fotoalbum är uppdaterade!!

090610

Tsingtao gick Kungakannan i söndags och vi är väldigt nöjda med henne även om det inte resulterade i en finalplats. Hon är så otroligt mjuk, samarbetsvillig och balanserad. Nu förtjänar hon är ett riktigt långt, skönt sommarlov!

        

Har varit och hälsat på Garbo och Cragganmore idag igen. Så fina, så fina! :)

090605

Garbo födde i morse en hingstunge e Florencio! Allt har gått bra och vi är givetvis väldigt glada över sötnosen! Mer bilder kommer! :D

Tyvärr hade Tzantali resorberat då hon kollades på 30 dygn. Det är bara att försöka igen. Skam den som ger sig....

090603

Grattis till Kristina Torstensson-Andersson som blivit uttagen till Nordiska Mästerskapen med sin fjording Sindarve Magi!!

090519

Tzantali är konstaterat dräktig med Briar och det är vi väldigt glada för efter att ha kämpat med henne så länge! Vi håller alla tummar vi har och ser väldigt mycket fram emot nästa vår. Först och främst ser vi dock fram emot Garbos bebis (e Florencio) som är beräknad komma första dagarna i juni.

090509

I helgen har Vimmerbyortens Ryttarförening lokala/regionala tävlingar och Uffe och jag har varit där för att känna på hur det är att tävla utomhus. Det var första gången men Uffe skötte sig exemplariskt och fick 66,77%. Jag valde att rida utom tävlan eftersom Christina Petersson dömde (uppfödare och halvt ägare till min andra häst Accent och dessutom min hemmatränare).

Mina elever Lina Björkman, Mirjam Blomster, Kristina Torstensson-Andersson och Camilla Persson red alla bra! Härligt!!

090506

Lycka och sorg… Har varit hos Minna och tränat och hade en lika go känsla i magen när jag åkte hem som alltid. Inte för att man vill åka utan för att träningen gick så bra. Hon är fenomenal den där fröken Telde. :) Avspändhet, lösgjordhet men ingen jäkla mesridning! Underbart!  

Det mycket tråkiga är att familjen Liliemarks ettåriga fantastiska hingst Premium har lämnat jordelivet. Han fick avlivas i Skara idag efter att antagligen gått omkull mycket allvarligt i hagen. Alla vi som sett denna lilla häst förstår att det är en stor förlust men får hoppas han får ett helsyskon i sommar som fyller ut tomrummet.

090501

Idag fick Tsing Tao sitt gångartsdiplom (49 p och klass 1 i hoppning) och jag är mycket glad över att ha en så fin häst i stallet. Känslan när man sitter på den hästen är sååå härlig. Man är lycklig resten av dagen! Hon var ensam om att få full pott på ridprovet där hon fick mycket beröm av domarna. Stort grattis till uppfödarna och ägarna Magnus och Charlotte Liliemark!!

Resultat

Ska även tilläggas att mina elever är väldigt framgångsrika på tävlingsbanorna också. Carro Anspach och My Marion vann sin LA-debut för ett par veckor sen och har dessutom en seger i fälttävlan. Sofia Persson och sexåriga fälttävlanshästen Bellmont fortsätter att visa sin talang och har haft flera placeringar sista tiden! Grattis till er! :)

090426

Uffe och Accent har varit i Växjö på Theleborgs Ryttarsällskaps regionala tävlingar idag. De gick båda LA:3 och gjorde det riktigt bra. Acce blev väldigt spänd men sköter sig ändå och gör vad han ska och fick 67% och blev fyra. Uffe var riktigt duktig, tappade endast koncentrationen en gång vilket resulterade i ett avbrott i galoppen då piloten var för långsam. Lite synd eftersom vi gjort en jättefin serpentin innan. Där ströks den 7:an och ersattes med en 5:a, koefficient dessutom... Aja...69% och en tredjeplats är vi ändå väldigt nöjda med! :)

    

090418

Nya bilder på Uffe och Signe! Fler kommer och då även på Accent.

090413

Idag har Bill och Bull varit på utflykt till Tingsryd. Jag kan väl inte vara annat än nöjd med dagen då det resulterade i två segrar, en andraplats och en tredjeplats. I LB:3 kändes Accent bra och fick 71,8%, Uffe kom inte riktigt igång i kroppen vilket gjorde att han blev väl låg i formen stundtals och fick därför 68%. I LA:3 var Acce lite spänd efter att ha blivit uppjagad på prisutdelningen, han skötte sig ändå bra och fick 68,7%. Uffe kändes riktigt bra, det är halterna från galopp som han fortfarande inte orkar hantera men för övrigt riktigt duktig. Han vann därmed sin LA-debut och slog Acce (som för övrigt också debuterade) med en poäng! Vilka guldklimpar!

090409

Det är många som säger att jag uppdaterar sidan dåligt nu för tiden och jag är ledsen för det. Tiden räcker inte till och jag har dessutom ingen bra kamera men nästa vecka kommer Sofia på besök och då ska det fotograferas så håll ut! :)

Vi har lite nytt (och gammalt) i stallet också. Chimay har åkt hem till sina ägare Lotta och Magnus Liliemark för att fortsätta sin karriär som ridhäst där. Humlan har kommit tillbaka för ytterligare en tids träning tills vi hittar en köpare eller kanske duktig fodervärd åt henne. Qarl Bertil har även kommit till oss. Det är en treårig valack e Qalle-Landlord, alltså helbror med Qarl Louis.

090330

Lite resultat...Sofie Lampa och Chili blev 7:a i LA:1 på 66% i lördags då det var tävling på Vretaskolan. Grattis! Camilla Persson och Barcardi har fått göra en nystart då Barren skadade sig allvarligt i nov-07 och på deras första tävling i Heda blev det placeringar direkt. Grattis även till er! Uffe och jag var i Kalmar på Udden igår och red en LB:3. Överlag var han väldigt fin, har hittat takten och balansen i ökningarna nu som han gör superfint. Han är ju lite yr i mössan så det blev trassel i en halt och därefter hamnade vi lite på "fel spår" vilket gjorde att vi fick 2:a på halten och minus 2 för felridningen... Kostar... 65% blev slutresultatet.

090314

Brittan fyra år.... :)

    

090301

Brittan har gjort sina första piaffsteg med mig på ryggen idag! Wiiiiiii! Visste ju redan att hon gör det fantastiskt fint på töm och idag kändes det som om det skulle funka även uppsuttet vilket det gjorde. Lycklig matte!

090222

Accent och jag har varit i Jönköping och tävlat idag, vi tog Angelica med oss som hästskötare och coach. Eftersom det var Acces första tävling så var han ganska spänd och hittade på lite bus då och då. Väl inne på banan var han duktig, det var bara ryttaren som slarvade "lite" i en galoppfattning.... Vi fick 65% och blev fyra. Andra klassen kändes mycket bättre och han var betydligt mer ridbar. Galoppfattningarna till höger går det dock troll i just nu och vi fick en miss även i denna klass. Han gjorde däremot fina ökningar och fick beröm för sin lätthet och takt!!! :) Vi fick 72% och blev tvåa, slagna med en fånig poäng (så går det då man slarvar.... morr). Jag är hur som helst jättenöjd med honom och planen är att rida LA härnäst.

Måste också passa på att gratulera Minna för andraplatsen i fredags! Strålande! Den tjejen är ju helt makalöst duktig! :)

090207

Idag har Humlan fått åka hem för att få en period av enbart skogsjobb. Välbehövligt och nyttigt! Istället kom Meja (f 05 e Metall-Bolero) tillbaka för att sättas igång. Med sig hade hon även stallkompisen och Humlans storasyster Chimay (f 03 e Akribori-Guinness). Chimay har fått fina poäng som föl och treåring och har därefter verkat i avel och fått jättefina föl men ska nu ridas och tävlas framöver. Hon är även till salu.

Igår var jag själv på tränarkurs i Växjö för Elisabeth Lundholm. Mycket bra och givande kurs! Vi fick hjälpa till med undervisningen av eleverna och det kändes bra att åka hem och veta att man är inne på "rätt" linje och prioriterar rätt saker i undervisningen. Sits och inverkan är ju så viktig, så viktig.... 

Därefter styrde jag mot Öland och Aledal för att deltaga på Ostkustens dressyrryttares årsmöte där jag fick pris för "Champion 2008". Duktiga Brittan!! Nu satsar vi vidare mot lilla rundan och ett lag i Lag-SM i år!

 

090130

Jag tänker på min vän och gamla tränare Katarina Gustafsson som förlorat sin hingst Mr Merschwin 992 i tarmvred idag. Mycket tråkigt att höra och jag skickar många kramar till dig!

Tidningen Ridsport

090117

Nu har hästarna börjat komma igång ordentligt och de känns jättefina. Uffe och Acce har börjat med bytena litegrann och det verkar inte vara några problem med det. Superkul!

De flesta hästarna har åkt hem och nu har jag "bara" fem att rida eftersom Signe vilar. Ny i stallet är Jever (val f-03 e Akribori-Master). Han har varit hos oss en kortare period för länge sen. Det är en riktig snygging som gick Flyinge som treåring. Eftersom ägaren Kristin Samuelsson har skadat ryggen och har fullt upp med maken Magnus framgångar i Let´s Dance så har hon lämnat Jever hos oss och det är vi glada för!

081230

Hoppas ni haft en skön jul med mycket mys och extra morötter och äpplen till hästarna. Jag har haft en kanonjul och hästarna har fått lite jul och nyårsledigt så de kommer igen med nya krafter 2009. För övrigt så har jag ridit i alla gångarter på Signe vilket gick galant så nu ska hon vila sig i form till treårstestet. Sätter igång henne igen i mars.

Hästar i stallet-sidan är uppdaterad med filmer på Humlan, Faxe och Kalle och lite nya kort här och där!

Gott nytt år!!!

081210

Idag har Qarl Louis fått bilder i sitt fotoalbum. Spana in honom!!

081204

Vi har uppdaterat "Hästar i stallet" med lite filmer! Kan även berätta att jag har en ny bästis i stallet. Signe (Tsing Tao) och jag har börjat förstå oss på varandra och jag tror det kommer bli super! ;)

081112

Vi har fått två nya hästar till stallet som ska stå tillsvidare för träning och försäljning. De heter Lobson f 01 e Lobster-Fanal Prydsholm och Rocky f 98 e Ragazzo-Manstein.

081108

Torsdag-fredag har jag varit hos Minna och tränat med Uffe. Det var första gången han fick följa med ner så jag bad Minna rida i torsdags. Spännande att se honom med en annan ryttare! Hon tränade mycket övergångar och halter så han accepterade att vänta. Skönt att se att jag tänkt helt rätt men så är det just att vara tillräckligt konsekvent, lugn och noggrann. Minna sa att hon tyckte det var en väldigt rolig häst att jobba med som säkerligen blir riktigt bra i slutändan. Hon menade på att det finns mycket gångarter i honom men det ska jag inte sträva efter att plocka fram ännu. På fredagen var han väldigt pigg i början men när jag gjort sisådär 1000 övergångar så kändes han riktigt bra och för första gången kände jag att jag hade honom ordentligt mellan hjälperna. Härligt! :) Traven är inte så dum trots allt. Superkul att det man hoppats och väntat på börjar visa sig nu!

081031

Nu har Britt fått sin välförtjänta vila efter att ha avklarat sin första säsong som tävlingshäst. Från att ha debuterat MB med 57% till att ha vunnit på 74,5%, blivit 2:a i Flyinge bland de 10 bästa MB-ekipagen och placerat sig i MA så är jag så stolt över henne. :)

Vi debuterade i en nationell St George i Ljungby i lördags och hon gjorde verkligen sitt allra bästa. Själv är jag dock väldigt missnöjd med min egen ridning. Känslan hade inte varit den bästa under träningspassen veckan innan och jag hade problem med att hon blev spänd. Väl inne på banan blev det istället lite försiktigt. Vi fick dock lovord av domarna som skrev att det var en lovande häst men som behövde bli starkare. 60,2 % blev slutresultatet.

På söndagen var det MA:1 och då red jag betydligt bättre men fick galopp i en travökning och jämnfotahopp i båda piruetterna. Jag är överlag nöjd med den ritten, travprogrammet kändes bra. Vi fick 62,6 %. Grattis till Jennifer och Twilight som vann!

081020

Idag kom Qarl Louis till oss. Han kan hoppa hus och vi ska försöka hitta en duktig ryttare som så småningom kan ta ut honom på hoppbanan.

081017

Idag har Garbo och Latour flyttat till Lotta och Magnus Liliemark där även Topline och Mona bor. De har det super där i deras stora hagar med alla likasinnade kompisar! Letar ni bra unghästar så är det verkligen dit ni ska vända er. Vi har även fått deras treåriga Humlan och tvååriga Tsing Tao till stallet för försäljning och inridning. Humlan var hos oss i våras och förbereddes inför treårstestet där hon fick gångartsdiplom. Faxe har även kommit tillbaka efter sommarlovet och ska nu vidareutbildas och säljas.

081012

Idag har Uffe gjort sin debut på dressyrbanan i Nybro och han visade direkt var skåpet ska stå. Seger i båda klasserna och väldigt fina omdömen, bara lite bus! Duktig duktig!!

081009

Vår underbara katt Kaviar finns inte mer. Väldigt ledsamt... Jag hoppas han har det bra i katthimlen!

081005

Efter en veckas tränande och tävlande har vi kommit hem igen! Britt och jag åkte till Grevagården förra lördagen för att tävla. Med oss hade vi Britts största support Elinor. Tack till henne för all hjälp!! På lördagen red vi vår andra Msv A:1 och Britt skötte sig väldigt bra. Hon verkar ha mognat mycket den sista tiden för hon är nästan bättre inne på banan. Hon gillar att tävla! :) Jag var som sagt mycket nöjd med vår uppvisning och vi fick 65% och blev fjärdeplacerade. Det var 38 starter i klassen. :) På söndagen red vi en Msv B:4 som också kändes bra. Vi hade dock ett par större missar som kostar poäng, bland annat ett orent byte. Blev ganska besviken då poängen kom då vi fått 63,5%... Har kollat flera gånger på videon och konstaterat att det var en hel del mesridning. Skärpning med det!!

Från Grevagården till Jönköpings tågstation för att lämna Elinor och sedan styra vidare mot Blentarp. På måndagen fick Britt skritta ut i skogen vilket hon tyckte var skönt för att sedan på tisdagen börja slipa formen inför Flyinge. Berättade för Minna att jag behövde en spark i rumpan och sedan red jag så det rök. Britt kändes väldigt bra och jag fick beröm av Minna då det märktes att jag var väldigt fokuserad. På onsdagen red vi lite programdelar men tränade även på piruetterna. Där måste jag ha bättre kontroll på henne och när jag väl har det har vi inga problem med att utföra rörelsen. Ingen nyhet kanske.... ;S På torsdagen åkte vi till Flyinge för att rida på tävlingsbanan. Jag var lite orolig att Britt skulle tycka det var läskigt med en större arena men hon var väldigt avslappnad och duktig. Minna nöjde sig efter jag värmt upp och tyckte att vi skulle spara på krutet. Skönt att ha någon med sig som är så duktig som ser till så man inte nöter i onödan.

Jag var väldigt laddad inför fredagen då jag verkligen ville prestera bra. Detta skulle ju bli Britts sista medelsvår b och det hade varit roligt att avsluta det kapitlet på ett bra sätt och särskilt på denna tävling eftersom det var de 10 bästa medelsvåra ekipagen i Sverige som fick rida. Det delades även ut två wildcard.

Framridningen kändes riktigt bra och det är super att ha med sig Minna där. Hon är väldigt skicklig på att ta fram det bästa hos hästen och att hjälpa mig hålla fokus. Väl inne på banan var Britt riktigt duktig! Inga spänningar utan väldigt fokuserad. Red illa i en halt och en bakdelsvändning men för övrigt tyckte jag nog att vi gjorde så gott vi kunde. Vi fick 66,3% och med tanke på att där satt fem internationella domare så är jag väldigt nöjd. Det räckte till en andraplats efter Ida Kristoffersson med Ravell (helt ok att bli slagen av honom ändå eftersom Tzantali blir så stolt över sin pappa). Sara H B Källström med Diezel blev trea.

Resultat Flyinge

080921

Grattis till Carro Anspach och Maja som placerade sig i Rappestad idag. Grattis även till Kinda RF´s lag som blev tvåa i finalen. Där ingick även min elev Sofie Lampa med Chili som tyvärr inte var helt överens denna dag.

080915

Bilder på våra nya arbetskamrater :) De ser till så vi får hälften så mycket gjort på dagarna. ;)

080914

Britt och jag vann DM-guld idag och vann även individuellt i Msv B:3! :) Jennifer Svensson och Spiderman var tvåa, Emelie Jönsson och Aston Martin trea. 

Bugatso debuterade LA:3 igår och skötte sig mycket bra. Piloten är dock mycket missnöjd då hon red fel två gånger, en gång visserligen medvetet då det blev trassel i förvända galoppen. Hur som helst fick Buggen mycket beröm av domaren och blev tvåa.

Sofia Persson och femåriga Bellmont blev fyra i Breeders Trophy och femma i Öppna Championatet! Låg trea efter dressyren. Mycket bra gjort tycker er "gamle tränare". :) Stort grattis!

        

080913

Stort grattis till Linda och Marco som vann deltävlingen i Agriahoppet i Ljungby och därmed får åka till Globen! Vilken grej! Hejarklacken är redan ordnad! :)

080912

De ringde fråm Flyinge igår och berättade att Britt och jag är bland de 10 bästa medelsvår b-ekipagen i landet så vi är välkomna att starta Msv B:4an där under de internationella tävlingarna. Skoj skoj!!

Tilly är ultraljudad igen och det blir tyvärr ingen fölunge nästa år. Mycket tråkigt! Jag hoppas att jag kommer kunna sätta igång henne försiktigt under vintern istället.

080907

Grattis till Sofie Lampa och Chili som fick strålande 68,5% i LA:4 hos Grankärrs Gränsryttare och blev därmed trea!

080905

Vi hälsar våra nya praktikanter, Frida Ronnå från Bräkne Hoby lantbruksgymnasium och Samantha Praznik från Linköpings hästgymnasium välkomna till oss.

080902

Grattis till Kristina Torstensson-Andersson och Sindarve Magi som var hos Åtorps Gränsryttare och placerade sig i både LB:1 och LA:1 i söndags!

080901

Brittan och jag har varit i Ystad och tävlat. Red Msv B:3 i lördags och eftersom det var inomhus var jag lite spänd på hur Britt skulle reagera. Hon är lite mer spooky inomhus.... Hon tyckte domaren såg otäck ut så i början bjöd hon publiken på lite extra tricks men gick sedan relativt fint. Fick 64,5% och kom i mitten. Igår debuterade vi Msv A:1 och redan på framridningen kändes hon superfin. Inne på banan var hon mycket lugnare men jag var nog lite nervös för jag kom på mig själv att jag inte red som jag borde så travprogrammet blev sämre än normalt. Galopprogrammet är jag nöjd med. Piruetterna är fortfarande svaga men helt klart på G. Seriebytena sitter dock riktigt bra! Strax över 63% blev det vilket räckte till en sjätteplacering. Väldigt kul! :)

Angelica och Masse hade lite missar fredag och lördag och även igår i Msv A men överlag red Angelica riktigt bra och hamnade på 62%. Det går sakta men stadigt uppåt! Härligt!

080823

Idag har Latour, "Tora" som hon kallas, varit på fölmönstring. Eftersom hon inte visat upp sig särskilt mycket innan visste vi inte riktigt hur hon rörde sig. När hon väl kom in där var hon ganska busig så då hon skulle visa sin skritt så kom hon väl inte riktigt till sin rätt. Däremot visade hon upp en trav och galopp som gjorde att jag bara stod och gapade. SÅ FIN!!! :)

Belönades med 48 p (888798). Det är vi väldigt glada för och jag ser mycket fram emot att i framtiden få trava på henne! :) Blir hon kanske lika bra som halvstorebror Max?!

Vill även passa på att gratulera Charlotte och Magnus Liliemark för sina två fantastiska hingstföl Premium och Atom! Premium e Florencio-Bolero fick 50p och är alltså helbror med förra årets Riksfölvinnare Luxus. Atom e Figaro R-Master fick 49 p. Jag är mycket glad över att få samarbeta med så duktiga uppfödare! :)

080819

Jag hade ju en sköthäst för några år sedan och det var inte vilken häst som helst utan Kyras Max förstås. Fantastiskt att se honom på OS! Vilken stjärna. Tur att man inte visste att han skulle bli så bra när han stack med mig och bockade som en tok över fälten. :)

080817

Uffe har varit med Linda Karlsson och hopptävlat idag för första gången! Han gick 90 cm och vi tycker han skötte sig bra med tanke på att han aldrig sett så färgglada hinder med infångare och aldrig heller hoppat utomhus innan. Första försöket förstod han inte alls vad det gick ut på så då blev det tyvärr tre stopp men andra rundan gick han runt med ett stopp. Han var väldigt duktig! I fredags var jag och hopptränade med honom för Arnold Assarsson och han tyckte det var en jättefin häst som hoppade mycket bra. Att det är en superhäst visste vi ju redan men det är ju dressyrhäst han ska bli! ;)

Hjäääälp så läskigt....bäst jag hoppar högt!

Garbo är kollad på 45 dygn nu och där inne såg vi en liten stjärna! Jättekul. Nu är det bara att hålla tummarna ytterligare ca 10 månader.... Tzantali har vi däremot inte lyckats få dräktig med Don Romantic vilket är mycket tråkigt. Vi gör ett sista försök med Figaro R. Håll tummarna!

080809

Idag har Bugatso gjort sin tävlingsdebut i Heda och han visade direkt vad han går för! Ryttare var Sofia Persson och de ingick även i Kinda Ryttarförenings allsvenskanlag. Överlägsen seger i LB:2 med 68.67%. Bra ridet Sofia! :)

Sofie Lampa och Chili blev fyra i LB:3! Grattis!!

080803

Stort grattis till Sofia Persson och Bellmont som vann individuellt då Boxholm anordnade fälttävlan idag. De fick 67% i dressyren. Deras lag från Kinda Ryttarförening vann även finalen i Östgötacupen. I laget ingick även Carro Anspach på My Marion! Grattis!

080728

Lyckorus!! I helgen var vi i Laholm och tävlade. Åkte först ner till Minna för att slipa min diamant på torsdagen sen på fredagen vidare till Laholm. Startade Msv B:3 och det kändes väldigt bra. Avslappnat och det kändes som jag verkligen red programmet. Britt och jag belönades med 69,6% och vann! På lördagen red jag Msv B.4. Där kom jag inte alls till ridning i travprogrammet då Britt visat prov på sina andra konster innan vi skulle in på banan men galoppdelen kändes bra och vi fick till en riktigt bra ökad trav och uppridningen med halt-hälsning fick vi 9.a på. Alltid kul!! 69,8% och tvåa slagen med en poäng av Victoria Bergh på Corn Flex. Igår red jag Msv B:5 och Britt kändes väldigt ridbar och harmonisk. Vi startade först i klassen som innehöll hela 40 starter och red ihop hela 74,5%. HELT OTROLIGT! Domaren hade sagt att "det var ju trevligt att få inleda dagen på ett såhär fantastiskt sätt". Underbart! Vi vann klassen till slut och Britt fick stolt på sig sitt tredje segertäcke på två månader. Såååå duktig!! Tvåa kom Anki Carlsson med Chaplin.

Angelica och Masse red Msv A:1 på fredagen och fick strax över 60% trots flera kostsamma missar i piruetter och serie. Bra gjort ändå och härligt att det är på rätt väg! På lördagen i Msv B:4 var det ofokuserat men det tog Angelica igen igår i Msv B:5 där hon red så marken dundrade. 67,14% och tiondeplacerad! Grattis!!!

 

080719

Garbo är på 17:de dygnet konstaterat dräktig med Florencio! :)

080706

Sofia Persson och femåriga Bellmont är nu färdigkvalade till Breeders Trophy i fälttävlan. De gjorde sitt sista kval i Ljuslingsbacken. Grattis och lycka till!

Sofie Lampa och Chili blev tvåa i LA:1 i Bjärka Säby igår! Grattis grattis!!!

Emelie Larsson och Champion blev delad tvåa i sin LA-debut på Holavedens. Grattis! Där kom även Helen Johansson och Safari Dance på den trista "precis utanför placerings"-platsen i LC:1 men på välförtjänta 67 %.

080629

Vilken helg!! Angelica och jag har varit i Falkenberg på regionala och nationella tävlingar. Britt och jag började på fredagen med att bli tvåa i Msv B:2 på nästan 71%, Stefan Jansson vann. Igår fick Angelica och Masse äntligen in en fullträff i Msv B:4 och blev tvåa på 69 % efter Ida Kristoffersson på hingsten Ravell. Britt och jag blev trea på 67%!

Idag red vi Msv B:5. Britt kändes väldigt bra på uppvärmingen men blev lite spände till och blev lite låg inne på banan och vi fick en del missar, 64% och 9:a. Första starten i B:5 så jag får vara ganska nöjd... Angelica och Masse höll nerverna i styr och red in på en femte plats i klassen på 65,85%. Mycket bra gjort! Grattis syrran!!!!! Även Msv B:5 vanns av Stefan Jansson.

Nu är det bäst jag lägger i en växel till och rider lite bättre så jag inte blir slagen av lillsyrran fler gånger! ;)

Film Britannia Falkenberg
Länk Feldmeister Falkenberg

080624

Idag har Carro Anspach och Sofie Lampa varit i Mantorp och tävlat. Carro verkar fått till en fullträff i LB:2 då hon kom tvåa på 72,33%! Grattis! Det blev även placering i LB:1 för Carro och Maya och placering i LB:2 för Sofie och Chili. Grattis!!!

080608

Grattis till Kim Bohman och Royal Aviator som vann LA:4 i Söderköping idag!

080606

Idag vann Britt och jag MsvB.3 i Mantorp! Britt tyckte det var troll bakom vissa bokstäver på banan och gjorde diverse skutt så det blev endel plumpar men det hon gör, det gör hon KANON! :)

080603

Vilken födelsedagspresent jag har fått! :) Igår kväll föddes Latour (e Master-Gaugain de Lully)! Det blev ett jättefint stoföl, brunt utan tecken.

080601

Grattis till Kim Bohman och Royal Aviator som placerade sig i LB:2 och LA:3 i Västervik!

080526

Britt har varit super i Björbäck! Red Msv B:2, B:3 och B:4 och fick pris i alla. Bäst på över 67% i Msv B:2 där vi blev tvåa endast slagna med en poäng. Sista dagen visade Britt prov på lite attityd inne på banan men överlag var hon väldigt fin. Domaren skrev "Bra ridning på fin häst i ett program med toppar och dalar". Var även och tränade för Minna ons-fre och det känns kul att det går framåt!

Sofie och Chili blev fyra i LB:3 i Eksjö och Kristin Samuelsson och Champion blev femma i Msv B:3 i Boxholm! Grattis!

Cortina passade på att föla just den natten då pappa Christer skulle ha 3-passet. Allt gick bra och till världen kom en väldigt högbent hingst e Kennedy. Vi hoppas nu att ägaren Jenny Ambrosiani kommer döpa honom till just Christer då alla Cortinas föl heter något på "C". :) Ascoolt tycker vi. Nu väntar vi med spänning på Garbo!

080519

Stort grattis till Sofie Lampa med Chili och Kristin Samuelsson med Champion för placeringarna i Rappestad! Även grattis till Cornelia Moberg och Phaffner som vann på 70% i Heda.

080511

Meja har fått en halvlillebror e. Florencio, alltså en helbror till Luxus som vann riksföl förra året. Han heter Premium och är på bilden 5 dagar. Han är en mycket flott liten kille som tydligen redan visar prov på diverse rörelser! Grattis till Lotta och Magnus Liliemark!

080510

Idag var Britt och jag på Öland och red Msv B:2 och Msv B.4. Anmälde till två klasser då hon brukar vara så väldigt spänd men det hade inte behövts idag. Träningen hos Minna i kombination med värmen och resandet denna vecka gjorde att Brittan var ganska dämpad och skötte sig mycket bra i Msv B.2 där vi fick 67% och vann. I Msv B:4 var hon också väldigt duktig men detta program hade vi nog behövt att öva mer på. Det är ganska klurigt så det blev alldeles för mycket missar. Vi fick 62% (och vann) och jag är trots missarna (som berodde på piloten) mycket nöjd med Britt! Hon är en klippa! :) Tråkigt att det var så lite starter men så samtidigt var det bra för oss att komma ut och träna. Nu ska Britt få några välförtjänta dagars vila med mysiga promenader i skogen!

080509

Brittan och jag har varit och tränat hos Minna två dagar och det har varit väldigt roligt! Britt känns först och främst så otroligt mycket bättre och det är bara att tacka Ramkvilla Hästklinik för all hjälp jag fått! Tack tack tack! Och sedan tack för den hjälp jag fick hos Minna. Härligt att få en aha-känsla första lektionen!!! Skoj!!! Nu tränar jag vidare. Ska försöka att inte bli för överambitiös.... ;)

Vi har även fått en ny häst till stallet. Hon heter Maräng och är fyra år e Rubinrot-Master. Härlig häst som verkar tycka att livet som dressyrhäst är väldigt spännande. Ser fram emot att vidareutbilda henne! :)

080504

Sofia Persson och Carro Anspach har tävlat duktigt i helgen! Deras lag från Kinda Ryttarförening vann även andra omgången i fälttävlansallsvenskan.

Idag red de dressyr i Nykyrka och Sofia kom tvåa på 70% med Bellmont. Laget vann även där! Stort grattis!

Till alla er som frågar efter gästbok - jag jobbar på det!!!! :)

080501

Idag har det varit treårstest. Alla hästarna skötte sig mycket bra tycker jag!!

Först ut var Kirri. Hon har ju normalt en fantastisk skritt, elastisk, rörlig trav och jättebra galopp. Nu blev hon tyvärr skrämd av en sopbil och tog knappt ett skrittsteg och travade inte heller så bra. Gångartsbetygen blev 778 och 47 poäng som dressyrtalang. Alltså ett snöpligt poäng under diplom. Jäkla sopbil.... Däremot fick hon ett välförtjänt hoppdiplom, 48 poäng. Under ridprovet skötte hon sig super!! Grattis till uppfödaren och ägaren Annette Syrén!

Faxe var också jätteduktig men var för dagen alldeles för spänd och blev då dessutom matt. Han fick 7:or på gångarter, 8 på typ och beröm för sin goda hoppvilja. Faxe startade ej ridprovet då han fortfarande är alldeles för grön. Ägaren Maria Pettersson var mycket nöjd med sin uppfödning trots att han kanske inte visade sin bästa sida idag.

Meja, som efter uppvisningen fick nya namnet "Vackra Meja" fick ihop hela 49 poäng. 9:a på typ och "huvud, hals, bål". Tyvärr är ju skritten och galoppen hennes svaga sidor och dessa belönades enbart med 7. Därför sprack hennes diplom. Surt men hon kommer igen! Meja genomförde även ridprovet med glans! Ägarna Magnus och Lotta Liliemark kan glädjas åt att de har ännu ett superfint sto att betäcka i år.

Humlan visade också vad hon går för och belönades med 47 poäng och gångartsdiplom! Mycket roligt. Detta är ju en ganska stor häst som jag tror kommer bli mycket trevlig då hon blir starkare. Hon fick 878 på gångarter och beröm för typ och benställning. Även Humlan skötte sig utmärkt under ridprovet. Grattis till uppfödarna och ägarna Magnus och Lotta Liliemark!

Nu ska de få en välförtjänt vila!! :)

Stort grattis till Jenny Ambrosiani och Carinn som åkte hem med dubbeldiplom! Mycket tjusigt! Synd att man inte slog till och köpte den då den var billig och yngre. ;) Nu får vi hoppas att vår Chamonix (som har samma mamma) blir minst lika fin.

Resultat kommer finnas på http://hem3.passagen.se/nklh/

080427

Mina superduktiga elever har visat vad de går för på tävlingsbanorna denna helg! Carolin Anspach och My Marion red ihop 72,5% och Sofia Persson och femåriga Bellmont fick 64% på Mantorpsryttarnas regionala fälttävlan. Sofia och Belle slutade dessutom sjua! Grattis! http://web.comhem.se/~u45614573/varen%202008/Resultat%20efter%20terrang.html#kl13H

Sofie Lampa och Chili blev tvåa på 69,6% i LB:1då Vimmerby hade lokal tävling på lördagen. På söndagen var det regionalt och då slog de till och vann den LB:3 på 75,45%! Stort grattis! Kristin Samuelsson och Champion blev tvåa i LA:6 på nästan 73%, endast två poäng efter segraren som var Britannia och jag! :) http://www.virf.se/upload/files/Resultat%20april%20häst%202008.html

Britt skötte sig väldigt bra tycker jag! Inte alls så hysteriskt spänd som på Öland för två veckor sedan då jag försökte rida en MSV B:2. Då var hon mer eller mindre okontaktbar men så var det första tävlingen på två år. Innan dess har hon ju bara startat fyra gånger så det må vara förlåtligt. Det kommer bli jättebra då hon blir starkare, mer lösgjord och avslappnad. Hon är en klippa då hon fungerar!

080404

Idag har Topline och Chamonix flyttat till Lotta och Magnus Liliemark utanför Oskarshamn. De ska bo där tills de ska börja förskolan då de är 2,5 år. Det kommer bli jättebra! Många dagiskompisar att leka med!!

080331

Annelie af Ekenstam och Yrja kom tvåa i LB:1 såväl som debuten i LA:1 då de var på fjordhästtävling i Linköping. Ser bra ut inför SM!

http://www.ostergotlandsfjord.eu/pdf/Resdressyr0803.pdf

080330

Ibland är det surt... Tilly har äntligen blivit kollad med magnetröntgen och där visade det sig att hon hade en allvarlig ligamentskada. Antagligen ådrog hon sig den som femåring då hon en dag kom in blockhalt från hagen. Tänk om man vetat det då.... Fantastiskt vilken kämpe hon är som ändå gått med detta. Nu är det ytterligare ett års vila som gäller och så får hon prova på livet som mamma. Jag hoppas hon kommer gilla det. Jag läser hingstkatalogen om och om igen. Måste ju hitta den bästa pojkvän man kan tänka sig till denna prinsessa!!!

Det har kommit en ny häst till stallet. Han heter Faxe och är  tre år e. Ragazzo-Napoleon.

080326

Grattis till Malin och Dutchess för placeringarna på de nationella tävlingarna i Södertälje!

http://www.srk.se/attachment.php?module=competitions&id=528#kl3D

Även grattis till Caroline Anspach för placeringen i LB:1 i Heda!! http://www.hedaridklubb.se/Resultat20080323.htm ...och till Sofie Lampa och Chili för sin placering i LA-debuten. http://e.lio.se/Naturnet/foreningar/Resultat%20lätt%20A_08.rtf.pdf

080301

Idag har Wilma åkt hem till sin ägare Kate Sandberg! Lycka till med träningen i fortsättningen. Vi har fått en ny häst till stallet. Hon heter Humlan och är f-03 e. Metall-Guiness. Ägs av Lotta och Magnus Liliemark. Humlan och Meja är uppvuxna i samma hage och stall som små men Meja ville inte alls veta av sin halvsyster. Blir kanske polare så småningom igen...

Vill även säga GRATTIS till Caroline Anspach/My Marion och Sofie Lampa/Chili som kom trea resp sexa i LB:1 idag.

http://www.rist.se/srk/news.php?newsId=159

080228

Idag har Putte (Poetin) åkt hem till sin matte! Vi önskar henne lycka till i fortsättningen med denna goding!

080224

Angelica och Masse har säsongsdebuterat i Dagstorp. De befinner sig fortfarande hos Minna och träningen har givit resultat. De red en Msv B:4 idag och Angelica var väldigt nöjd med ritten förutom några kostsamma missar. Strax över 65% och en ynka poäng utanför placering.

http://www.dagstorp.nu/

080219

Idag har jag ridit i alla gångarter på Kirri! Hon skötte sig fantastiskt bra men där är mycket nerver att hålla ordning på. Meja och Putte rids mest i skogen vilket de tycker är spännande och roligt.  För övrigt rullar det på... Vi håller på att fotograferar våra kära vänner för fullt så inom kort kommer det finnas nya bilder här på sidan och även en videofilm lite här och där. Bara vi kan få det att fungera, inga tekniska snillen.

De andra hästarna fungerar bra! Även Tilly och Britt som fått börja röra på sig igen. Väldigt roligt att få sitta på mina stjärnor igen. De måste ju lägga på ett kol nu innan Uffe, Acce och Buggen kommer ifatt. De är på god väg! Väldigt duktiga!!

080205

Dagarna springer iväg! Hästarna sköter sig mycket bra. Jag har äntligen fått hem min nya sadel, en Passier Optimum som är gjord efter Uffe och Tilly. Funkar väldigt bra än så länge. Bra att sitta i också! Annika som praktiserat hos oss har slutat och Sofia Persson har börjat istället. Alla tvåbenta och fyrbenta hälsar Sofia välkommen och tackar Annika för jobbet hon gjort!!!

080120

Nya året har börjat med full rulle! Stallet är just nu fullt med fina hästar så det är riktigt roligt. Har tre treåringar, Meja som nu är inriden och uppför sig fantastiskt under ryttare, ett sto efter Briar som rör sig väldigt bra och en valack efter Ragazzo som också har tre bra gångarter och är otroligt samarbetsvillig. Vi har även ett sjuårigt sto som är på vidareutbildning, även det en riktigt bra häst som är av internationell typ och rör sig därefter.

Bugatso, Accent och Uffe jobbar på ordentligt nu och de är väldigt duktiga! Britt håller på sätts igång efter sin gaffelbandskada. Vi får hoppas att det går vägen, likaså med Tzantali som haft problem med ryggen. Hoppas 2008 blir ett bra år!

/Emmelie

071206

Känner att denna sidan behöver lite uppdatering. Har haft fullt upp och så när tävlingssäsongen är över så har jag helt enkelt inte tänkt på att skriva. Vi är mycket glada över att ha fått en ny tjej i vårt team. Hon heter Annika Karlsson och kommer ifrån Oskarshamn. Hästarna verkar väldigt nöjda med henne och det är även vi tvåbenta. Vi hälsar henne välkommen och hoppas hon ska trivas!

Meja är en riktig pingla! Vi har inte suttit upp ännu men hon tömkörs, longeras och löshoppas och det går väldigt bra så snart kan jag nog rida. :) Bugatso har börjat komma igång ordentligt och han är en guldklimp. Man får verkligen påminna sig om varje dag att han bara är fyra...ja snart fem. Väldigt duktig! Accent och Uffe likaså. Roligt med så fina unghästar i stallet. Uffe har vilat och sedan haft en period med lättare jobb efter Flyinge då jag bara tömkört honom. Det har nog gjort honom gott för jag tycker han rundat till sig lite mer.

Våra föl är avvänjda nu. Det var inga problem och mammorna verkar tycka det är skönt att slippa de små busarna. Toppan och Mona som fölen kallas bor hos Jenny Ambrosiani och Garbo och Cortina har vi uppstallade hos Noomi Fack. Ett lugnt litet stall mellan Frödinge och Stjärnevik som passar perfekt för två gamla tanter!

Efter nyår verkar det som att vi får in ett par eller kanske fler hästar. Ska bli spännande! Vore roligt om Meja kan få några kompisar med sig till vårens treårstest!

/Emmelie

071110

Ny häst i stallet! Ett 2,5-årigt sto efter Metall-Bolero som heter Meja! Ägs av Charlotte och Magnus Liliemark.

071021

Don Shuffle Ek har varit ute på sitt första stora äventyr! Han har nog tagit slut på all energi i stallet genom att hålla koll på allt men han skötte sig ändå riktigt bra på uppvisningen. Är ju fortfarande väldigt valpig men fick ändå god kritik och 71% så det är jag nöjd med. Nu förtjänar han lite ledigt!

Grattis till Sofi Öhlund, Kristina Torstensson-Andersson, Camilla Persson och Annika Rönning för segrar och placeringar i Vimmerby idag! Även grattis till Malin Zeilon och Jessica Andersson som placerade sig individuellt sista elitomgången i Nybro.

http://www.virf.se/upload/files/Dressyr21%20okt.html

http://www.nrk.8k.com/

071007

Idag har jag, Emmelie, varit nere och hälsat på Angelica. Som tur var så skulle Angelica träna för Minna idag och det var väldigt roligt att se. Tycker de har utvecklats mycket redan! Spännande! Vi har även fått en ny häst till stallet. Han heter Bugatso och är fyra år e Bugatti Hilltop-Bellini.

071007

STORT GRATTIS till Vimmerbys elitlag som visade vad de går för i Norrköping idag. Laget kom tvåa och Jessica Andersson vann LA:P1 med sin Zambesi på 71,84%, Malin Zeilon och Dutchess var fyra på 70,18% och Moa Fransson på Fredriksbergs Onyx hade 60,18%. Härligt tjejer!!

http://www.skogslotten.com/ny_sida_7.htm

Sofia Persson som kvalat sin fyraåring Bellmont till finalen i fälttävlanschampionatet slutade på 14:de plats. Grattis!

http://www.gardsrf.com/res45.htm

Och grattis till Kristina Torstensson och Sindarve Magi som vann en klass och blev tvåa i den andra i Åseda idag!!

http://www.asedaryttarforening.se/

070929

GRATTIS till Kinda Ryttarförenings div 2 lag som kom trea i finalen! Camilla Persson och Barcardi vann en LB:2, Annika Hultman och Benetton var placerad i LB:2 och LA:4 och Sofie Lampa och Chili var placerad i LB:2. Alla tre ekipagen tränar för Emmelie!

www.linkopingsryttarna.se

http://www.corren.se/archive/2007/10/5/jej2q77pemip4fj.xml

Sofi Öhlund och Atarco red ihop 71% på fälttävlansprovet i Mantorp! Well done!

070923

Malin Zeilon och Dutchess var placerad i LA:P1 och FEI:s inledande program trots rejäla missar då Vetlanda anordnade första omgången i elitallsvenskan. Grattis!

www.vetlandarf.se

070916

Sofi Öhlund och Atarco har varit på fälttävlan i Örebro och red ihop 70% på dressyrprovet, hade därefter pet och stopp i banhoppning och terräng men blev ändå sjundeplacerad! Grattis grattis!

http://www.ofk.t.se/main.htm

070909

Uffe (Don Shuffle) skötte sig mycket bra på kvalitetsbedömningen i Vreta idag och kom delad trea bland gångartshästarna! Han fick diplom, 9-7-8 på gångarter och kvalad till fyraårschampionatet på Flyinge. Min lilla stjärna!!

http://www.asvh.se/resultat/kvalitets/ostergotland.pdf  

070908

Idag har Cocktail och jag varit i Västervik och ridit LA:5. Cocktail skötte sig som en gentleman och vi blev tvåa på 64%, Kristin och Champion blev trea. Grattis till oss!

Malin Zeilon och Jessica Andersson tog DM-silver och DM-brons bland D-ponnyerna!! GRATTIS!! 

070902

Kristin Samuelsson och Champion var trea i LA:6 och vann MSV B:3 i Boxholm idag! Stort grattis!

http://toolbox.svenskidrott.se/Downloads/40732/docs/Resultat_Ridhäst_Dressyr_2_sept.html

070901

Grattis till Sofia Persson och Ragwood som tog DM-brons bland seniorer i fälttävlan i Östergötland idag!

070826

Mina elever Camilla Persson, Sofie Lampa och Annika Hultman som representerar Kinda Ryttarförening i Div 2 blev 2a i första omgången. Bra gjort!

070828

Våra föl har varit på fölmönstring och Topline fick 49 p (9-8-8-8-8) och Chamonix 47p (8-8-8-8-7). Lite synd med Monas galopp då vi vet att hon kan bättre men det var en sämre dag helt enkelt. Angelica har varit i Ystad och tävlat, ca 63 % i de medelsvåra och tyvärr 54% i MSV A:1 då Masse gjorde egna konster i galopprogrammet. Efter trav och skritt låg de strax över 62%... Nu är de och provjobbar hos Minna Telde så förhoppningsvis hjälper hon Angelica att hålla honom på mattan....

070817

JIPPIE! Vårt sto Garbo har varit på 45-dagars dräktighetskontroll idag och var dräktig!! Så nu ser vi fram emot en fölunge efter Master nästa år.

070814

Idag har jag ridit i alla gångarter på Jamaica! Har endast suttit på henne ett par gånger innan då hennes nerver spelat henne ett spratt då och då men när jag väl kom upp och igång var hon som en klocka! Härlig känsla första gången man verkligen kan "rida" dem! Vilka djur!! :)

....och Britt gjorde sina första byten i varje och Uffe samlade sig jättefint i galoppen! Inatt sover jag gott!! :)

070813

Malin och Dutchess inledde ponny-SM bra med en trettondeplats men andra dagen vaknar Malin med över 40 i feber och halsfluss. Hon red trots allt och fick runt 62% i kval 2 och B-final. Bra kämpat.

Sofia Persson och Ragwood var bäst i Kindas lag då lag-SM i fälttävlan gick i Hermanstorp, laget slutade på trettonde plats.

Moa Fransson på Onyx som red i Vimmerbys ponnylag blev individuellt fyra! Grattis!!!

070729

Äntligen fick Angelica och Masse till det!! Red Msv B:5 i Laholm idag och fick ihop hela 70,4% och blev trea efter en riktigt fin uppvisning med jättefina byten. Härligt! Grattis!! Hon red även Msv B:4 igår. Där blev stora Masse lite väl lång och de fick endast 61%.

http://www.laholmsrf.se/filer/dokument/Resultat_070729.html

Malin Zeilon och Dutchess vann sin andra start i lätt fälttävlan!! 73% i dressyren. Moa Fransson och Fredriksbergs Onyx kom tvåa. Grattis till er båda två!

http://www.arks.se/resultat/resultat070728.html#kl3D

070717

Idag kom Jever, han är fyra år och e. Akribori-Master. Det är en riktig guldklimp som ägs av Kristin Samuelsson. Jever var i semifinal på treårschampionatet förra hösten.

070715

Malin Zeilon och Dutchess har varit i Roslagen och Karlstad och placerat sig. Var nära att slå sitt personliga rekord i nationella sammanhang på FEI-nivå. Grattis!!

http://www.krk.se/    http://www.rrkk.se/res/Default/resultat07071415.html

070701

Angelica och Masse har varit i Falkenberg och tävlat, red MSV B:4 och B:5. Masse var fin i båda klasserna och Angelica var nöjd trots några kostsamma missar. Tyvärr var domarna lite oense så det blev ingen placering men 13de och 16de i det stora startfältet är helt ok tycker vi! Tzantali fick tyvärr stanna hemma sedan hon slagit på sig på ett ben i Finspång för ett par veckor sedan.

http://www.forf.se/dokument/dressyr%202007/resultat%20hela%20helgen.htm

070619

Idag har Ellinor börjat hjälpa till i stallet! Hon håller hästarna i toppskick!

070618

Idag fick vi en ny häst till stallet, Jamaica, ett sto f 03 e. Rubinrot. Hon är helt grön och första gången hon är hemifrån så hon är lite nervös men verkar acklimatisera sig bra. Spännande! Travar riktigt fint i hagen!

070616

Stort Grattis till Camilla Persson och Barcardi som vann båda klasserna i Bjärka Säby idag!!

http://www.bsrf.se/html/Resultat_hast07.htm

070608

Hurra hurra hurra för Angelica och min "gamla" elev Agnes Käll som tar studenten idag! Bra kämpat med skola och hästar!!!

070606

Kristin Samuelsson och Champion kom trea i LA:5 och första utanför placering i MSV B:3 i Boxholm idag!! Jättegrattis!

http://svenskidrott.se/Organisation.asp?OrgElementId=40732

070603

Jag fick en riktigt bra födelsedagspresent idag! Vann MSV A:1 i Västervik på 64,5% med Tzantali. Det var mycket som var bra och lite som var mindre bra men överlag kändes hon mjuk och fin! Angelica och Masse gjorde ett fint travprogram, missar i galopprogrammet och 55%... Tränar vidare!!!

070602

Camilla Stridh och Siri Bäck debuterade på tävlingsbanan i Västervik med sina unghästar Fabian och Sky High Balloon. Camilla blev 2a på nästan 66% och Siri 4a på 61%. Kristina Torstensson Andersson blev placerad i LB:0 på 5åriga Sindarve Magi och precis utanför i LC:1. Grattis till er allihopa!!!

www.vorf.dk

070527

Stort grattis till Vimmerbys jätteduktiga fälttävlanslag som tog hem segern i ponnyallsvenskan efter att ha varit obesegrade i alla tre omgångarna! Starkt gjort!!! Er dressyrtränare är mycket stolt över er! Läs mer på www.virf.se el www.kindaryttarforening.com

Även grattis till mina Kisaelever Kristin Samuelsson, Caroline Anspach, Sofia Persson och Camilla Persson för placeringar på bland storhästarna!

070520

Grattis till Cecilia Stolt och Malin Zeilon för segrarna i Västervik!! Cecilia vann LC:1 på Isabella och Malin LA P:1 och FEI inledande på Dutchess.

www.vorf.dk

070519

Björbäck avklarat! Tzantali har varit väldigt fin! Några stora plumpar i protokollet båda dagarna och även två riktigt onödiga felridningar på fredagen. Men vad gör man när det helt plötsligt bara är helt nollställt.... 62% i MSV A:1 på fredagen och 65% i FEI:s lagtävlansprogram för unga ryttare idag. Blev sjundeplacerad på det! Roligt!! Stefan Jansson vann på Fleurie och blev tvåa med Saigon 1034, Susanne Gielen på Richfield 1061blev trea.

Angelica och Masse har ridit samma program och än så länge blir det tyvärr för mycket missar och avdrag på grund av bristande samling men det kommer!! Domarna gillar ekipaget och det är skoj!

http://www.bjorbacksrf.com/system/tavlingar/resultat/11.html

070517

Nu har vårt andra föl kommit! Även det ett jättefint sto, vilket vi är väldigt glada för. Hon föddes sent på kvällen hos Jenny Ambrosiani som äger mamman, Cortina. Fölet ska heta Chamonix och hon är efter Roosewelt-Cortez-Windwurf xx.

070513

Kristin Samuelsson och Champion placerade sig i LA:5 i Boxholm idag. De var även duktiga i MsvB:3. Grattis!

http://svenskidrott.se/Organisation.asp?OrgElementId=40732

070512

Vi har fått föl!! Strax efter sex i morse fick Garbo ett underbart stoföl som ska heta Topline!! Hon har redan försökt visa prov på svårare rörelser i boxen och med 5 GP-hingstar bakom sig (hon är efter Tip Top-Gaugain de Lully-Tolstoy-Napoleon-Flamingo) så blir det säkert ingen match! Allt gick bra och Garbo är en väldigt stolt och duktig mamma.

070506

Vimmerbys ponnylag blev överlägsna segrare igen då Mantorp anordnade fälttävlan! Malin och Dutchess vann individuellt, hela 80% i dressyren!! Caroline och Maja slutade trea, även hon med en fin dressyr på 67,5%. Kindas storhästlag, där även Camilla Persson på Barcardi rider kom tvåa. Grattis till er alla!!

www.mantorpsryttarna.com

070501

Caroline Anspach och Maja vann då Kinda Ryttarförening anordnade fälttävlan för häst. 69% i dressyren!! Lillasyster Malin Anspach var fyra på lördagen bland ponnyerna. Grattis!

http://www.kindaryttarforening.com/

070430

Vi var väldigt duktiga i MSV A:1! Kanske lite väl snåla poäng tycker jag allt ;)... 61% och 13de plats (10 placerade)! Och så var det ju så roligt att rida i frack igen!!! Angelica och Masse gjorde också en bra ritt, längre ned i resultatlistan men nöjda!

http://www.vikbolandets-ryttarforening.se/common_php/hamtafil.php?filId=308

070429

Malin och Dutchesse har startat sin första fälttävlan och det blev överlägsen seger!! 76% i dressyren och därefter felfri banhoppning och terräng. Det bidrog också till att ViRFs lag vann första omgången i allsvenskan i överlägsen stil! Där red också mina dressyrelever Tove Birgersson och Malin Blixth! Bra gjort!! Grattis!

http://www.kindaryttarforening.com/

Kristin Samuelsson vann LA:5 i Vimmerby och precis utanför placering i debuten i Msv B:3! Grattis!

070428

Tilly och jag har varit på Vikbolandet och ridit FEI lag för juniorer (Msv B). Kändes väldigt spänd och kom till ridning dåligt men när man har en sådan fin häst går det bra ändå, 2:a på 69%. :) Angelica och Masse debuterade St George och resultatmässigt gick det väl inget vidare men Rom byggdes inte på en dag. Angelica är glad för att kunna rida klassen iallafall. På måndag ska Tilly och jag debutera Msv A:1! Spännande!!

MIna elever Sofia Persson, Camilla Persson, Sofie Lampa och Annika Rönning har skött sig exemplariskt på de lokala tävlingarna i Vimmerby med seger för Sofia och placeringar för de andra! Grattis!!

www.virf.se

070423

Malin och Chessan vann tre av fyra starter i Vimmerby i helgen, hennes fjärde start resulterade i en andraplats! Bra jobbat och grattis!!

http://www.virf.se/upload/files/resultat.html

070416

Nu har jag själv gjort min tävlingsdebut för i år, Msv B:3 på Udden med Tzantali (Tilly). Det räcker inte med en jättefin och duktig häst utan man måste rida bra och helst hela programmet. Pilotfel i bytena kostar alldeles för mycket så nu hamnade vi på 63,5% och femteplacerad. 

www.ridklubbenudden.com

070414

Idag kom Accent till oss! En fyraårig valack e. Akribori-Chapman som ägs av Christina Pettersson. Han är sadeltämjd och riden i alla gångarter som 2,5åring och ska fortsätta utbildas hos oss. En snygging som rör sig mycket bra!

070409

Angelica och Masse har varit i Mjölby söndag-måndag och ridit Msv B.3 och Msv B:5, kom 3:a i båda klasserna. Grattis!!! Emelie Nilsson och Chapter kom precis utanför placering i Msv B:3, Kristin Samuelsson precis utanför i LA:6.

www.mjolbyridklubb.se

070402

Grattis till Elinor Knutsson/First Class Cocktail, Camilla Persson/Barcardi och Sofie Lampa/Chili för segrar och placeringar i Högsby och Heda i helgen!!!

www.hhsk.hogsby.net

www.hedaridklubb.se

Även bra gjort av Angelica att debutera Msv A:1 i Hässleholm!! Emelie Nilsson red även godkänt i Msv B.3.

070327

Angelica Karlsson/Feldmeister och Malin Zelion/Dutchess fick sina medaljer för Smålandsmästerskapet 2006 på Smålands Ridsportförbunds årsmöte. Angelica och Masse vann för juniorer och Malin och Chessan tog silver bland D-ponnyer!! Grattis grattis!!

070318

Malin och Dutchess var och tampades med svenska ponnyeliten i Västervik idag och de gav dem ordentligt motstånd! De red ihop 64,7% och hamnade på den lite snöpliga "precis utanför placeringen" platsen men riktigt bra gjort ändå tycker jag! Grattis! http://www.vorf.dk/resultat060317.html#kl3D

070315 

Praktikant/medhjälpare sökes